ingyenes webstatisztika

Terjedőben az otthoni autószerelés

Bár a magyar autótulajdonosok döntő többsége szerelőre bízza a meghibásodott gépkocsija javítását és az ehhez szükséges alkatrészek beszerzését, azért egyre nő köztük azoknak a száma, akik ma már tudatosan utánakérdeznek egy-egy részegység típusának, márkájának, beszerzési forrásának. A Bárdi Autó vásárlóinak körében végzett felmérés eredményeit tavaly a cég által több mint tízezer fős részvétellel rendezett AutoTech Future autóipari seregszemle is megerősítette.

Minden negyedik autós vásárol maga alkatrészeket, sőt közülük 19 százalék arra is vállalkozik, hogy a kisebb-nagyobb javításokat elvégezzen a járművén, amelyek jelentős része hazánkban jellemzően tíz éves, vagy annál idősebb – derül ki a Bárdi Autó felméréséből. Ugyanakkor ezekkel a kocsikkal átlagosan 5-15 ezer kilométert tesznek meg évente, ami az autók kora miatt gyakoribb szervízeléssel, illetve a kopó-, és elöregedő alkatrészek előbb-utóbb várható cseréjével járhat.

Mi magyarok bízunk a szerelőkben. A trendek évek óta abba az irányba mutatnak, hogy az emberek zöme az autók javítását olyan szakmunkának tartják, amelyhez hozzáértő mesterember kell. A lekérdezés eredményei alapján az autósok többsége úgy ítéli meg, hogy túl nagy érték forog ahhoz kockán, hogy házilag belenyúljanak a gyakran bonyolult elektronikával, finom mechanikai kidolgozottsággal rendelkező járművekbe – derül ki a Bárdi Autó felmérésére adott válaszokból. Ennek megfelelően arányaiban jóval kevesebben, csupán a gépkocsi tulajdonosok negyede érzi úgy, hogy képesítés nélkül is megpróbálkozik a kisebb javítások elvégzésével.  Bár ez a tábor, ha lassan is, de bővül, ami köszönhető annak is, hogy az emberek egyre tudatosabb vásárlókká válnak az alkatrészbeszerzések terén.

 

A válaszadók 42 százaléka ugyan még mindig a szerelőre bízza a szükséges alkatrészek kiválasztását, megvételét, de 23 százalék már jobban bevonódik ezek kiválasztásába. Utóbbiak egyeztetik a szerviz munkatársával a szóba jöhető termékeket, és vele közösen döntenek egyik, vagy másik megvétele mellett. „Ez a növekvő érdeklődés látszott a tavalyi AutoTech Future rendezvényünkön is, amelyen több mint tízezren vettek részt és közvetlenül gyűjthettek információkat a világ vezető alkatrészgyártóitól az autótechnika fejlődési irányairól, legújabb megoldásairól” – mondta el Bárdi  Viktor a cég társalapítója és elnök-igazgatója. A megkérdezettek 10 százaléka viszont még náluk is határozottabb. Ők egymaguk döntenek az alkatrész típusáról, ami aztán az autójukba kerül.

Az önbeszerzés ugyanakkor számos buktatót rejthet, ezért a Bárdi Autó szakértői felhívják a figyelmet, hogy mindig alaposan nézzünk utána annak a helynek, ahonnan az alkatrészt meg akarjuk rendelni. Miután az ár az egyik legfontosabb szűkítő tényező az autósok számára, ezért nem árt résen lenni a különböző ajánlatok mérlegelésekor. Mindenképpen érdemes gyanakodni, ha az adott termék kapcsán a hivatalos viszonteladói árnál sokkal olcsóbb ajánlattal találkozunk, mert akkor jó eséllyel hamis, vagy gyenge minőségű alkatrészt akarnak ránk sózni – figyelmeztetnek a vállalat szakemberei.

 

 

 

A Bárdi Autóról:

Bárdi – ez a név több mint száz éve egyet jelent Magyarországon az autóalkatrész kereskedelemmel. A Bárdi-testvérek által irányított, 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás 1997-ben alakult meg újra részvénytársasági formában, pontosan 90 évvel az első Bárdi Autó Rt. bejegyzését követően.

A Bárdi Autó Zrt. egy márkanév alatt az egész kelet-európai régióban fellelhető egyik legszélesebb autóalkatrész választékot kínálja: palettáján közel 700 beszállító található, több mint tízmillió készleten tartott alkatrésszel. Így lényegében egy forrásból elérhető a vásárlók számára a magyar utakon futó európai és ázsiai autómárkák csaknem valamennyi alkatrésze.

A cég jelenleg több mint 3000 főt foglalkoztat, összesen 135 saját tulajdonú üzletet működtet Magyarországon, Romániában és Szlovákiában. Ingatlanjaink tárolókapacitása több mint 81 000 négyzetméter, 1400 kiszállító gépkocsiból álló flottánk évente 70 millió kilométert is megtesz. Viszonteladókat és magánvásárlókat egyaránt kiszolgálunk.

A személyautó-alkatrész kínálat mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektet a tehergépjármű, autóbusz, kamion, munkagép és motorkerékpár alkatrész termékcsoportok fejlesztésére is, 2016-ban pedig elindította garázsipari üzletágát is. ISO 9001:2015 minősítéssel rendelkezik, valamennyi általuk forgalmazott árucikkre legalább 1 éves Bárdi Autó minőségi termék garanciát ad.

640x40_feher
Scroll To Top