ingyenes webstatisztika

Telephelyfejlesztés az EPCOS Kft-nél

A TDK csoport tagjaként működő EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. 3 éves telephely fejlesztési projektet indít a szombathelyi Csaba úton található ipari parkban. A kapcsolódó beruházások összértéke mintegy 10,5 milliárd forint. Az EPCOS ezzel a projekttel Szombathely egyik legnagyobb munkáltatójaként előreláthatólag további 220 új munkahelyet is teremt. A fejlesztési projekt részeként a vállalat két különálló telephelyét, lakóövezetben található gyártóbázisának átköltöztetésével, a Csaba úti ipari parkban egyesíti.

A projekt részeként 13 ezer négyzetméter területen új termelőcsarnokkal és irodaépülettel bővül a telephely. Ezen túlmenően, a gyártási tevékenységet olyan új termékek gyártásához szükséges technológiai és gépberuházási fejlesztésekkel bővítik, amelyek új autóipari alkalmazásokban kerülnek felhasználásra.

A küszöbön álló telephely fejlesztés a 2014-ben 20 éves fennállását ünneplő szombathelyi székhelyű EPCOS Kft. egyik legnagyobb építési projektje.

A fejlesztéssel, amely infrastrukturális és technológiai projektek megvalósítását is célul tűzi ki, a vállalat ismételten kihangsúlyozza a szombathelyi fejlesztési és gyártási telephely hosszú távú jelentőségét.

 Az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft-ről

Az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. a vezető elektronikai konszern, a tokiói székhelyű TDK konszern tagja. A szombathelyi gyárban induktivitások széles körét gyártják, többek között fojtótekercseket és zavarszűrőket. Ezen túlmenően a telephely az ipari elektronikai alkalmazásokban használt alumínium elektrolit kondenzátorok kompetencia központja, és a vállalatnál kondenzátorok széles körét gyártják. A vállalatnál jelenleg több mint 1700 fő munkavállalót foglalkoztatnak.

A TDK konszernről

A TDK konszern tokiói székhelyű vezető eletronikai vállalat. A vállalatot 1935-ben alapították azzal a céllal, hogy az elektronikai-mágneses termékek számára alapanyagként szolgáló ferriteket értékesítse. A TDK portfóliója magában foglalja az elektronikai alkatrészeket, modulokat és rendszereket, amelyeket TDK és EPCOS márkanév alatt értékesítenek, továbbá áramellátó rendszereket és termékeket mágneses alkalmazások számára úgy mint energiaeszközök, gyorstároló és egyéb termékek. A TDK a fejlett piacokra koncentrál az információ- és kommunikációs technológia, a fogyasztói, autóipari és ipari elektronika területén. A vállalatnak fejlesztési és termelési telephelyei, valamint értékesítési irodái vannak Ázsiában, Európában, Észak- és Dél-Amerikában. A 2013-as gazdasági évben a TDK 9,1 milliárd USD értékesítési bevételt ért el és körülbelül 80.000 munkavállalót foglalkoztatott világszerte.

 

640x40_feher
Scroll To Top