ingyenes webstatisztika

Technikai elemzés: USD/SEK

A dollár vegyesen viselkedett a főbb G10 devizapárjaival szemben a hétfői európai délelőtt során, mivel nem történtek jelentős gazdasági események. Erősödött az EUR, a NOK és a CHF (ebben a sorrendben), miközben gyengült a GBP, a CAD és az NZD devizákkal szemben; az amerikai dollár stabil volt a JPY, az AUD és a SEK devizákhoz képest.

 

  • A dollár vegyesen viselkedett a főbb G10 devizapárjaival szemben a hétfői európai délelőtt során, mivel nem történtek jelentős gazdasági események. Erősödött az EUR, a NOK és a CHF (ebben a sorrendben), miközben gyengült a GBP, a CAD és az NZD devizákkal szemben; az amerikai dollár stabil volt a JPY, az AUD és a SEK devizákhoz képest.
  • Svédországban a vasárnapi általános választások eredményeképpen visszatért a baloldali kormány, miután nyolc évi ellenzékben volt. A Szociáldemokrata Párt azonban nem volt képes abszolút többséget szerezni, mivel a bevándorlás-ellenes Svéd Demokraták megszerezték a szavazatok 13%-át, ami hozzájárult az egységellenes trendhez Európában. A Szociáldemokrata Párt ezért tárgyalásra kényszerül a baloldali szövetségesekkel a kormányalakításról. Mivel a defláció a közelmúltban visszatért Svédországba, fokozódott annak szükségessége, hogy a központi bank további intézkedéseket vezessen be az ország deflációs gondjainak megoldására. A Riksbank közelmúltbeli értekezletének jegyzőkönyve – amelyet szerdán tesznek közzé – további utalásokat tartalmazhat az ilyen jellegű intézkedéseket illetően, különösen akkor, ha az új kormány nyomást gyakorol a központi bankra a további könnyítés érdekében. Azonfelül, hogy az országban történt választások bizonytalanságot okoztak, a kedvezőtlen gazdasági adatok és a svéd gazdaság fellendítése miatti a további könnyítés szükségessége várhatóan tovább gyengíti a svéd koronát.
  • Az USD/SEK pár valamelyest a 7,1550-es (R1) ellenállása alatt mozog az európai délelőtt során. Mivel a svéd választások után továbbra is fennmarad a bizonytalanság, a SEK várhatóan gyengülni fog az amerikai dollárhoz képest, legalábbis a kormány megalakulásáig. A pár közeljövőbeli trendje növekvő marad, mivel az árfolyam magasabb maximum szinteket és magasabb minimum szinteket rajzol grafikonján a rövid távú növekvő trendvonal, illetve (világoskék vonal), az 50 és a 200 periódusú mozgóátlagok felett. A 7,1550-es (R1) ellenállásszint egyértelmű áttörése előkészítheti a terepet a további bika jellegű árfolyam mozgás előtt, először talán a 7,2400-as (R2), majd a 2012. májusi maximum szint felé, a 7,3350-es (R3) szintet tűzve ki célul. Mindazonáltal a pillanatnyi mutatószámainkra tekintve ügyelnék a lehetséges korrekcióra a következő emelkedés előtt. Az RSI csökkent, miután ellenállásszintre talált a 70-es zónája közelében, miközben úgy tűnik, hogy az MACD hajlandó jelző vonalát lefelé keresztezni. Az átfogó képet nézve, amíg a kereskedés a hosszabb távú trendvonal felett folyik (a március 19-i minimum szinttől eredő sötétkék vonal), az általános kilátás szerintem pozitív marad.
  • Támaszszint:  7,1100 (S1), 7,0650 (S2), 7,0220 (S3).
  • Ellenállásszint: 7,1550 (R1), 7,2400 (R2), 7,3350 (R3).
640x40_feher
Scroll To Top