ingyenes webstatisztika

Technikai elemzés: Forex, tőzsde, deviza, arany, olaj – 2014.11.04

Az RBA nem változtatott Az Ausztrál Nemzeti Bank a várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta hivatalos pénzforgalmi kamatlábát, és ismét elismételte azt a mondatot, miszerint az árfolyam „a fundamentális értékével kapcsolatos becslések legtöbbje felett marad”. Ebben a hónapban a tagok szándékosan nem említették, hogy az árfolyam „a korábbi standardok szerint magas marad”, amint az korábban már többször elhangzott

 • Az RBA nem változtatott Az Ausztrál Nemzeti Bank a várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta hivatalos pénzforgalmi kamatlábát, és ismét elismételte azt a mondatot, miszerint az árfolyam „a fundamentális értékével kapcsolatos becslések legtöbbje felett marad”. Ebben a hónapban a tagok szándékosan nem említették, hogy az árfolyam „a korábbi standardok szerint magas marad”, amint az korábban már többször elhangzott. A döntést kísérő nyilatkozatban a Bank szerint a közelmúltbeli, árakkal kapcsolatos adatok megerősítették, hogy az infláció a 2% és 3%-os célkitűzés között mozog, és a Tanács tagjai szerint ez valószínűleg folytatódik. Másrészt továbbra is aggódnak a munkaerő-piac miatt, amelynek még van valamennyi ideje azelőtt, mielőtt folyamatos csökkenés következik be. Az AUD/USD pár emelkedett a döntést követően, ami leginkább az inflációs rátával kapcsolatos magabiztosságnak tudható be, de továbbra is a 0,8800-as szint közelében mozgott. Az ország közzétett adatait illetően, a kereskedelmimérleg-deficit szeptemberben a várakozásokat felülmúlóan emelkedett, miközben a viszonteladói értékesítés azonos hónapra vonatkozóan gyorsult, ami felülmúlta a piaci becsléseket. A vegyes adatok miatt az AUD/USD pár rövid időre csökkent a közzétételkor, majd emelkedett a következő néhány percben, és a kereskedés változatlanul zajlott a kamatlábról szóló döntésig (lásd az alábbi technikai elemzést).
 • Mivel az éjszaka folyamán nem tettek közzé főbb gazdasági mutatókat, az USD megőrizte erősségét a legtöbb devizapárjával szemben. Csak az euróval, a svájci frankkal és az angol fonttal szemben gyengült.
 • Máshol: az olajárak csökkentek, miután a jelentésekből kiderült, hogy Szaúd-Arábia csökkentette exportárait az USA számára. Az árcsökkentés tekinthető annak, hogy a Királyság erőfeszítéseket tesz USA-beli piaci részesedés megőrzésére, ahol a közelmúltban csökkenés következett be, valamint annak is, hogy versenyre keljen az USA-beli olajkitermeléssel. A New York-i benchmark olajár, a West Texas Intermediate a decemberi szállítás esetén hordónként kb. 78,30 USD-ra csökkent, miközben az európai benchmark Brent olaj decemberre vonatkozóan hordónként kb. 84,30 USD-ra csökkent.
 • A mai mutatószámokról: Az eurozóna szeptemberi termelői árindexe várhatóan gyorsuló ütemben csökkent, ami jelzi, hogy a deflációs kockázat továbbra is fennáll az övezetben.
 • Az Egyesült Királyságban az októberi építőipari PMI-index várhatóan csökkent.
 • Az USA-ban napvilágot lát a szeptemberi gyári rendelésállomány és a kereskedelmi mérleg.
 • Új-Zélandon a 3. negyedéves munkanélküliségi ráta várhatóan valamelyest csökkent, miközben a részvétei arány várhatóan nőtt, és az átlagos órabérekben az előrejelzés szerint gyorsulás következett be. Az RBNZ a múlt héten nem módosított politikáján, és nem jelezte, hogy mikor fogja emelni a kamatlábakat. Ez és az a tény, hogy az inflációs ráta a Bank középtávú 1%-3%-os célkitűzésének alsó határára csökkent, az új-zélandi dollárt fokozódó értékesítési nyomás alatt tartotta. Azonban a pozitív munkaerő-piaci adatok és az a tény, hogy a pár erős támaszszint közelében van, felfelé viheti az NZD/USD párt, mielőtt a medvék ismét felülkerekednek.
 • A keddi napirend szerint több személy tart beszédet. Coeure (EKB), az EKB Kormányzótanácsának tagja, Carlos Costa, a Riksbank helyettes kormányzója, Martin Floden szólalnak fel, miközben a Bank of England helyettes kormányzói, Jon Cunliffe és Andrew Bailey beszámolót tartanak a Lordok házának testülete előtt.

 

 

 

Az EUR/USD pár visszapattant az 1,2500-as szint fölé

 • Az EUR/USD pár hétfőn emelkedett, és visszakerült az 1,2500-as szint fölé. Momentum jelzéseinket figyelembe véve szerintem a visszapattanás folytatódik. Az RSI kilépett túlértékesített tartományából és emelkedett, miközben a napi MACD elérte legalacsonyabb szintjét és úgy tűnik, hogy hamarosan bármikor hajlandó felfelé áttérni indító vonalán. Mivel azonban továbbra is fennáll az alacsonyabb maximum szint valószínűsége, ragaszkodnék azon nézethez, miszerint a rövid távú kilátás negatív marad. Ezt a visszapattanást vagy annak bármilyen hosszabbítását korrekciós hullámként kezelném, mielőtt az eladók ismét átveszik az irányítást. Az 1,2400-as (S2) támaszszint egyértelmű, lefelé történő áttörése várhatóan jelentős csökkenést vált ki, talán az 1,2300-as (S3) tartomány felé, amelyet a 2012. augusztus 20-ai minimum szint határoz meg. A hosszabb távú trendet tekintve, amíg az ár struktúrája továbbra is alacsonyabb maximum szinteket és alacsonyabb minimum szinteket tartalmaz az 50 és a 200 napos mozgóátlag alatt, szerintem az általános trend csökkenő marad.
 • Támaszszint: 1,2435 (S1), 1,2400 (S2), 1,2300 (S3)
 • Ellenállásszint: 1,2550 (R1), 1,2635 (R2), 1,2700 (R3)

 

A GBP/JPY pár szünetet tart a 182,50-es szinten

 • A GBP/JPY pár rallyja hétfőn folytatódott; elérte, majd felfelé áttörte a 180,00-s (S2) pszichológiai tartományt. Az emelkedés ellenállásszintre talált a 182,50-es (R1) szinten, amelynek egyértelmű, felfelé való áttörése hosszabbításokat válthat ki a következő, 185,00-s (R2) pszichológiai tartomány felé. Mindazonáltal, momentum mutatószámainkra tekintve rövid távú visszatérésre számítanék a következő emelkedés előtt. Az RSI túlvásárolt tartományéban van és valamelyest lefelé mutat, miközben az MACD a csúcsra került és a közeljövőben bármikor lefelé áttérhet jelző vonalán. Kitekintve, a szeptember 19-i maximum szint felfelé való áttörése (180,70 – S1) megerősítette a magasabb maximum szintet a napi grafikonon, és a pár általános kilátása pozitív marad.
 • Támaszszint: 180,70 (S1), 180,00 (S2), 178,00 (S3)
 • Ellenállásszint: 182,50 (R1), 185,00 (R2), 188,50 (R3)

 

 

Az AUD/USD pár oldalirányú útvonalán marad

 • Az AUD/USD pár tegnap csökkent, de miután támaszszintre talált a 0,8640-es (S1) akadály közelében, valamelyest visszapattant. Az árfolyam az oldalirányú tartományban, a 0,8640-es (S1) támaszszinti akadály és a 0,8900-as (R3) ellenállásszint között marad. Mutatószámaink jelzik, hogy a pár kissé hosszabb ideig maradhat ezen az útvonalon. Az RSI valamelyest visszapattant 30-as szintje felett, és most felfelé mutat, miközben az MACD – bár negatív – a legalsó szintre érés jeleit mutatja, és hamarosan bekövetkezhet a jelző vonal felfelé való áttörése. Ennek eredményeképpen semleges állásponton maradok addig, amíg a pár kilép oldalirányú útvonaláról.
 • Támaszszint: 0,8640 (S1), 0,8565 (S2), 0,8500 (S3)
 • Ellenállásszint: 0,8760 (R1), 0,8850 (R2), 0,8900 (R3)

Az arany csendes módban mozgott

 

 • Az arany hétfőn konszolidációs módban mozgott, és az 1160-as (S1) akadály – amely a 2008. október és 2011. szeptember közötti fő előremenetel 61,8%-os visszatérési szintje – és az 1180-as (R1) ellenállásszintté vált kulcsfontosságú támaszszinti korlát között. Ha a medvék elég erősek ahhoz, hogy áttörjék az 1160-as (S1) szintet, várhatóan megcélozzák a 2010. április 19-i minimum szintet (1125 – S2). Szerintem amíg az 1180-as szint ellenállásszintként kitart, a nemesfém kilátása negatív marad. Momentum jelzéseinket figyelembe véve azonban lehetséges növekvő korrekciós hullámra számítanék, mielőtt a medvék ismét „meghúzzák a ravaszt”. Úgy tűnik, hogy az RSI hamarosan bármikor hajlandó kilépni túlértékesített tartományából, miközben az MACD éppen most tért át felfelé jelző vonalán.
 • Támaszszint: 1160 (S1), 1125 (S2), 1100 (S3)
 • Ellenállásszint: 1180 (R1), 1205 (R2), 1222 (R3)

 

 

A WTI lefelé áttörte a 79,40-es szintet

 • A WTI lefelé áttörte a 79,40-es (R1) szintet, amely annak az oldalirányú tartománynak alsó határa, amelyben a közelmúltban zajlott a kereskedés, mivel Szaúd-Arábia csökkentette a nyersolaj exportjának árait az USA-beli vásárlók részére. Az esés támaszszintre talált a 78,00-s (S1) szint közelében, ahol az egyértelmű áttörés nagyobb medve jellegű következményekkel járhat, és talán előkészíti az utat a 75,00-s (S2) pszichológiai tartomány felé, amelyet a 2011. októberi minimum szintek határoznak meg. A 79,40-es (R1) korlát lefelé való áttörése megerősítené a következő alacsonyabb minimum szintet a napi grafikonon, és szerintem ismét csökkenőre változtatja az irányt. Ezenkívül a 14 napos RSI csökkent, és úgy tűnik, hogy hajlandó ismét túlértékesített tartományába belépni, miközben a napi MACD – amely már negatív – csökkent, és hamarosan bármikor lefelé áttérhet a jelző vonalán. Ez gyorsuló medve jellegű momentumot jelez, és fokozza a további csökkenés valószínűségét a közeljövőben.
 • Támaszszint: 78,00 (S1), 75,00 (S2), 71,00 (S3)
 • Ellenállásszint: 79,40 (R1), 81,00 (R2), 83,50 (R3)
640x40_feher
Scroll To Top