Home / _Címlap / Technikai elemzés: EUR/GBP

Technikai elemzés: EUR/GBP

EUR/GBP visszacsorgott, miután lefordult a 0,7650-es ellenállási szint közeléből, de rögtön meg is állt a 0,7585-ös támasznál. Annak ellenére, hogy a rövidtávú kilátások pozitívak, egy lefele irányú korrekció megelőzhet egy újabb emelkedést.

  • Az amerikai dollárt inkább adták a nagyobb párjaival szemben a reggeli órákban, -0,87%-ot mozogva az AUD-ral és -0,29%-ot a CAD-ral szemben. A zöldhasú erősödött a JPY és az EUR ellenében, míg a CHF-kal pariban maradt.
  • Az Egyesült Királyság inflációs adata 0,2% lett év/év alapon, a 0,1%-os előző havi értékhez képest, míg a maginfláció elmaradt a várakozásoktól a változatlan adattal. Az angol font erősödni tudott a hírre, de gyorsan leadta magáról a pluszt és mínuszba csapott át az ezt követő órában. Mi több, a növekvő inflációs szám megerősítette a BoE véleményét a fokozatos növelésről az olajár figyelembe vétele nélkül. A nulla körüli inflációs adattal nincs nagyon nyomás a jegybankon, hogy elkezdje az emelést. Figyelembe véve a “Brexit” referendumot belengő bizonytalanságot, úgy gondoljuk, hogy szinte lehetetlen, hogy a BoE az első félévben elkezdje az emelést. Éppen ezért az eladói nyomás nagyobb valószínűséggel folytatódik
  • A januári német ZEW felmérés megmutatta, azt, hogy míg a condiciós index növekedett decemberben, a várakozás index csökkent, bár nem annyival, mint azt várták. A várakozás index visszaesése főként a kínai lassulásnak és a többi EM gazdaság elkövetkező hónapokra gyakorolt hatásának köszönhető. Mivel a ma elég gyenge kínai adat látott napvilágot, úgy hisszük, hogy a várakozás index továbbra is alacsony marad, talán addig, amíg Kína és a feltörekvő piacok talpra nem állnak, de legalábbis stabilizálódnak. Az EUR/USD növekedést mutatott a hír után, de a növekedést vissza is vette a piac, majd ezt követően az árfolyam szűk sávban oldalazott.

20160119_eurgbp

• EUR/GBP visszacsorgott, miután lefordult a 0,7650-es ellenállási szint közeléből, de rögtön meg is állt a 0,7585-ös támasznál. Annak ellenére, hogy a rövidtávú kilátások pozitívak, egy lefele irányú korrekció megelőzhet egy újabb emelkedést. A 0,7585-ös támasz egyértelmű áttörése egy nagyobb medve irányt hozhat és a következő ellenállási szintet is kitűzheti, ami 0,7540-nél van. A rövidtávú indikátoraink alátámaszthatják a vélekedésünket. Az RSI az 50-es szintjéhez közel áll és lefele irányt mutat, míg a MACD tetőzött és csorog le a trigger vonaláról.
• Támaszok: 0.7585 (S1), 0.7540 (S2), 0.7500 (S3)
• Ellenállások: 0.7650 (R1), 0.7700 (R2), 0.7740 (R3)

 

(IronFX)

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×