ingyenes webstatisztika

Technikai elemzés: DAX futures

A DAX futures tegnap lefelé áttörte a lehetséges emelkedő ék alakzat alsó vonalát, de a nap folyamán visszapattant a 9415-ös (S1) támaszszintről.

A DAX index a kereskedést növekedéssel nyitotta, figyelmen kívül hagyva a német augusztusi viszonteladói értékesítés havi szinten 1,4%-os csökkenését. Az index azonban csökkent a következő néhány órában az ukrajnai feszültség fokozódása és a további szankciók bevezetésével kapcsolatos aggályok miatt, ami tovább ronthatja az ország ipari termelését.

DAX futures tegnap lefelé áttörte a lehetséges emelkedő ék alakzat alsó vonalát, de a nap folyamán visszapattant a 9415-ös (S1) támaszszintről. Ma az európai délelőtt során az index ellenállásszintre talált a 9520-as (R1) tartomány közelében, majd valamelyest csökkent. Amíg az ár az emelkedő ék alakzat alatt van, és amíg fennáll az alacsonyabb csúcs valószínűsége, a rövid távú irányt mérsékelten csökkenőnek minősíteném. A 9415-ös (S1) szint egyértelmű, lefelé való áttörése előkészítheti a terepet a további eséshez a következő támaszszint felé (9325 – S2).

A napi grafikonon esthajnal doji csillag alakzat azonosítható, ami támogatja a DAX mérsékelten negatív képét. Július 31-én az index lefelé áttörte a hosszú távú trendvonalat (fekete vonal), amely a 2012. júniusi minimum szint óta tart és a heti grafikon minimum szintjeit összekötve láthatjuk. Azonban nem várható új hosszú távú csökkenő trend, mivel az indexnek a 8900-as szint alá kell csökkennie az alacsonyabb minimum szint eléréséhez.

• Támaszszint: 9415 (S1), 9325 (S2), 9245 (S3) .

• Ellenállásszint: 9520 (R1), 9600 (R2), 9700 (R3).

 

A dollár a G10 devizapárjaival szemben többnyire változatlan volt pénteken, az európai délelőtt során. Gyengült az NZD és a SEK (ebben a sorrendben) devizákkal szemben, miközben enyhén erősödött a japán jenhez képest.

Az euró stabil volt a dollárral szemben az európai délelőtt során, miután az eurozóna munkanélküliségi rátája változatlan maradt júliusban, az augusztusi fogyasztói árindex becslése pedig megfelelt a várakozásoknak. Mindazonáltal az inflációs ráta csökkenése (augusztusban éves szinten +0,3%-ra, amely 2009 novembere óta a legalacsonyabb szint) fokozta az Európai Központi Bankra ható nyomást, hogy jövő heti értekezletén új ösztönző intézkedéseket vezessen be a célzott hosszú távú refinanszírozási műveletei mellett. Az eurozóna és különösen legerősebb gazdaságának közelmúltbeli kedvezőtlen adatai miatt az EKB-nak szerintem nincs más választása, minthogy minél hamarabb cselekedjen a negatív hatás visszafordítására és a régió növekedésének fellendítésére.

 

640x40_feher
Scroll To Top