ingyenes webstatisztika

Technikai elemzés: DAX futures

A DAX futures valamelyest emelkedett az európai szerdai délelőtt során, de ellenállásszintre talált a lehetséges háromszög alakzat felső határán, majd visszatért.

A DAX futures valamelyest emelkedett az európai szerdai délelőtt során, de ellenállásszintre talált a lehetséges háromszög alakzat felső határán, majd visszatért. Mivel az ár képtelen volt áttörni ezt a határt, az alakzaton belül maradt, a következő hullám várhatóan negatív lesz, és ismét teszteli a 11 800-as (S1) kulcsfontosságú támaszszintet, amely a korábban említett háromszög alsó határa. Bár a következő hullám várhatóan csökkenő lesz, az általános trend pozitív marad. A DAX az 50 és a 200 periódusú mozgóátlag felett, valamint a január 21-i minimum szinttől eredő növekvő trendvonal felett van. Magabiztos leszek az általánosan növekvő útvonallal kapcsolatban, ha a visszatérés után a vevők ismét átveszik az irányítást, és az ár ismét felfelé áttöri a háromszög felső határát.

• Támaszszint: 11 800 (S1), 11 630 (S2), 11 410 (S3).

• Ellenállásszint: 12 060 (R1), 12 200 (R2) (kulcsfontosságú ellenállásszint a mindenkori maximum szint közelében).

A dollár a G10 devizapárjaival szemben változatlan volt vagy gyengült szerdán, az európai délelőtt során. Gyengült az EUR, a GBP, a NOK és a CHF (ebben a sorrendben), miközben stabil volt az AUD, a SEK, a JPY, a CAD és az NZD devizákhoz képest.

• A német Ifo üzleti hangulatindex márciusban már az ötödik egymást követő alkalommal emelkedett, amit nagy valószínűséggel az alacsony energiaárak vezéreltek. A várakozásokkal kapcsolatos index is emelkedett, a múlt héten közzétett, kedvező ZEW felméréssel együtt. Mindhárom index felülmúlta a várakozásokat vagy egyezett azokkal, és jelezték, hogy a német üzleti bizalom fokozatos javulása folytatódik. Azt is jelzik, hogy az üzleti befektetések fellendültek az 1. negyedévben, ami optimizmusra ösztönöz a gazdasági helyreállással kapcsolatban. Az alacsony olajárak és a gyengébb euró miatti pozitív fejlemények lassan begyűrűznek a reál gazdaságba, és még inkább fellendítik a hazai hangulatot.

• A kedvező adatok ellenére a bikák képtelenek voltak az EUR/USD párt az 1,10-es szint fölé vinni. Ezen tartomány egyértelmű áttörése szükséges a korrekciós hullám folytatódásához, talán az 1,1160-as ellenállásszint felé.

640x40_feher
Scroll To Top