ingyenes webstatisztika

Sziria – Moszkva időhuzás gyanánt a G20 tanácskozásra vinné Szíria ügyét

Időhúzásra, esetleg a kedélyek csillapítására szolgáló briliáns taktikai elemmel állt elő Putyin, a jövő csütörtökön kezdődő G20 tanácskozásig semmi ne történjen. 

Az orosz államfő azt reméli, hogy a G-20-as csoport jövő csütörtökön kezdődő szentpétervári csúcstalálkozóján találkozhat Barack Obama amerikai elnökkel, és vele, valamint a fórum többi résztvevőjével megvitathatják a szíriai helyzetet – erről szombaton beszélt Vlagyimir Putyin Vlagyivosztokban.

“Hogy mit is mondanék neki (Barack Obamának)? Nem is tudom. Elsősorban nem mint kollégámhoz, nem mint az Egyesült Államok elnökéhez, nem mint államfőhöz, hanem mint Nobel-békedíjashoz fordulnék” – mondta az orosz elnök arra a kérdésre, miről beszélne az amerikai elnökkel. Putyin nem vette fel Obamával a kapcsolatot azóta, hogy felmerültek a vegyi fegyver bevetésével kapcsolatos újabb vádak a szíriai vezetés ellen.
Az orosz politikus elismerte, hogy a G20-as csoportnak nincs jogi státusa, és nem helyettesítheti az ENSZ Biztonsági Tanácsát, amely döntést hozhat a Szíria elleni erőszak alkalmazásáról, de a szervezet szerinte alkalmas arra, hogy a problémákat megvitassák a csúcstalálkozón.(MTI)

 

640x40_feher
Scroll To Top