ingyenes webstatisztika

Szélsőséges Izraeli csoport arab gyermekek elrablását tervezi

Arab gyermekek elrablására, és az ország arab lakossága elleni merényletekre készül egy izraeli csoport – figyelmeztet pénteki számában a Kull al-Arab című izraeli hetilap.

Az egyik legolvasottabb arab nyelvű, Izraelben megjelenő újság szerint a szélsőséges fegyveresek kinyilvánított célja a zsidó állam megtisztítása az araboktól. A héber nyelvű sajtóban egyelőre nincs visszhangja a hírnek.
A Fekete Oroszlánok nevű csoport működésének és a tagok kiképzésének központja a Kelet-Jeruzsálemben létrejött zsidó teleptömbök egyike. A sejt feje a közelmúltban költözött Izraelbe Franciaországból, ahol megfelelő kiképzést kapott – hivatkozik palesztin forrásaira a hetilap.
Az illető neve a lap szerint szerepel a nyomozási aktákban, de azt a cikkben nem tették közzé. A vizsgálatok szerint a bandavezér a csoport működéséhez szükséges pénz egy részét a legutóbbi, több mint kétezer emberéletet követelő gázai válság alatt szedte össze, méghozzá úgy, hogy Franciaországban különböző mecsetekben álgyűjtéseket szervezett a gázai gyermekek számára – állítja a Kull al-Arab.
A szélsőségesek a Beitar Jerusalem futballcsapat szurkolótáborának egyes radikális, arabellenes tagjaival együtt merényletekre készülnek az arabok lakta, észak-izraeli Szahnín város labdarúgó csapatának játékosai ellen a két klub egyik jeruzsálemi találkozóján – írja a folyóirat.
A Kull al-Arab szerint a banda tagjai közül többen folyékonyan beszélnek arabul, akik az ország északi részén található arab településeket járva gyűjtik az információkat a lakosságról. A radikálisok még a mecseteket is látogatják, hogy az istentiszteletekre összegyűlő helyiektől minél többet megtudjanak a környék hétköznapjairól.
A szélsőségeseket leginkább az iskolák napirendje érdekeli. A tervek szerint a kiszemelt diákokat egy kábító hatású sprével lefújják, és egy közelben várakozó autóba kényszerítve elrabolják, hasonlóan ahhoz a július elején elkövetett gyilkossághoz, amelynek során Jeruzsálemben elraboltak, majd élve elégettek egy palesztin tizenévest. A borzalmas tett elkövetői így akarták megbosszulni három izraeli fiú halálát, akiket palesztinok pár héttel azelőtt elraboltak, majd agyonlőttek.
A cikk szerint az arab lakosság elleni fegyveres támadások terveihez az a 2005-ben történt tragédia szolgál alapul, amely során egy 19 éves izraeli katona egy arab buszban tüzet nyitott az utasokra, megölve négy embert és megsebesítve tizenkettőt. A katonát meglincselte a felbőszült tömeg.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top