ingyenes webstatisztika

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Mol és a SAP

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Mol energetikai és az SAP informatikai vállalat; a Mol csoport beszerzési folyamatainak teljeskörű digitalizációját az SAP Ariba megoldások bevezetésével és az Ariba Networkhöz csatlakozva valósítja meg – közölte az SAP csütörtökön az MTI-vel.

Az SAP hangsúlyozta, hogy a stratégiai megállapodás tovább erősíti a két vállalat között az 1990-es években kezdődött együttműködést.
A tájékoztatás szerint a stratégiai együttműködés kiemelt projektje a Mol csoport beszerzési folyamatainak standardizálását, a folyamatok átláthatóságának növelését, továbbá a beszállítói kapcsolattartás egységesítését és digitalizációját elősegítő SAP Ariba bevezetése. Ezzel a Mol csoport csaknem 200 beszerzési kollégája a cégcsoport mintegy ötezer beszállítójával az Ariba Networkön keresztül fog kommunikálni, és éves szinten mintegy négyezer szerződés és közel kétszázötvenezer megrendelés fut majd a rendszeren keresztül.
A Mol csoport 2019 közepén kezdte el tesztelni az SAP beszerzési platformját, a végleges döntés ennek pozitív tapasztalataira alapozva született meg.

Az SAP Ariba megoldások kiterjedt beszállítói hálózatot is elérhetővé tesznek a Mol csoport számára. Az SAP Ariba Network ugyanis a világ egyik legnagyobb üzleti hálózata, amely 190 országban több mint 5 millió vállalatot hoz egy platformra, és mintegy 3460 milliárd dollár értékű tranzakciót bonyolít – közölték.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top