Home / _További hírek / Soros György által támogatott civilek állnak a pedagógus-tüntetések mögött

Soros György által támogatott civilek állnak a pedagógus-tüntetések mögött

A PestiSrácok.hu portál szerint Soros György magyar származású amerikai üzletember által támogatott civilek, civil szervezetek állnak a pedagógusokat utcára hívó és a köznevelési rendszer állapota miatt az ország több pontján demonstrációt szervező körök mögött.

A PestiSrácok.hu keddi cikkében azt írta: a magyar oktatás állapota miatt éppen azok a szervezetek tiltakoznak és azok a civilek “kerítették a hálóikba” az egyébként jó ügyért kiálló pedagógusokat, akik liberálisként, “a bukott SZDSZ holdudvarából menekítették át magukat a jelenlegi közéletbe”.
Kiemelték: a hétvégén több mint száz ember részvételével megtartott Országos Tantestületi Értekezletet mások mellett “Soros civiljei”, a Humán Platform és a Hívatlanul Hálózat hirdette meg. Hozzátették: a szervezők azt is vállalták, hogy kifizetik a tantestületi értekezletre érkező vidékiek utazási költségeit.
A Humán Platform mögött “Soros György képe is felsejlik”, miután a szervezet arca, Gulyás Márton annak a Krétakörnek volt tagja, amely 2012-ben 35 millió forintot kapott egy Soros György által finanszírozott alapítványtól – írta a honlap.
A PestiSrácok cikkében az áll: a csalódott pedagógusokat felkaroló Humán Platformnak az az Oktatói Hálózat is tagszervezete, amelynek tagja Heller Ágnes és “Gyurcsány Ferenc kedvenc szociológusa”, Ferge Zsuzsa, de a Republikon Intézet stratégiai igazgatója, Tóth Csaba is “feltűnik a szervezetben”, aki 2004-ben és 2006-ban részt vett az SZDSZ kampányainak irányításában.
Hozzáfűzték, hogy a Humán Platform tagszervezete a többi között a korábbi oktatási miniszter, Magyar Bálint által alapított Hálózat a Tanszabadságért nevű civil szervezet is, amely 2012-ben oktatáspolitikai együttműködési megállapodást írt alá a Bajnai Gordon által vezetett Együtt 2014 választói mozgalommal.
A PestiSrácok megkereste az érintetteket; Komjáthy Anna, a PDSZ budapesti választmányának ügyvivője a portálnak úgy nyilatkozott: “csak mosolygok azon, ha valaki azt mondja, Soros-féle civilek kevernek az oktatásban”. Komjáthy Anna hozzátette: “Akcióink mögött nincs politikai szándék, nem akarunk kormányt buktatni, nem szeretnénk, hogy a demonstrációkra rátelepedne a pártpolitika”.
Mendrey László, a PDSZ elnöke a felvetésekre úgy reagált, nem tiszte megállapítani, hogy ki honnan kap támogatást, pénzt.
“Nem gondolom, hogy bárki besározná a kezdeményezéseket, a szerveződések és az akciók függetlenek a politikától, a politikusoktól” – mondta.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×