ingyenes webstatisztika
Home / Belföld / Sikeresen zárult az Aegon Hitel Zrt. értékesítése

Sikeresen zárult az Aegon Hitel Zrt. értékesítése

A szükséges hatósági engedélyek megszerzésével sikeresen zárult az Aegon Hitel Zrt. értékesítése, a vállalatot a nem teljesítő hitelállományával együtt az Intrum Justitia Zrt. vásárolta meg, miután korábban a Raiffeisen Bank Zrt. már megvette az Aegon Hitel Zrt. közel 75 milliárd forintos jelzáloghitel-állományának a fizetési késedelem nélküli ügyfélkörét – közölte az Intrum Justitia Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. kedden az MTI-vel.

Az Intrum Justitia Zrt. hozzátette, hogy az Aegon Hitel Zrt. a felvásárlást követően új néven, Intrum Hitel Zrt.-ként működik tovább. A változásokról az új cég levélben értesíti az ügyfeleket, akiknek a tranzakció miatt külön teendőjük nincs.
Az Intrum közleménye szerint a tulajdonosváltás új lehetőségeket teremt az ügyfelek számára. A zárást követően az Intrum Hitel Zrt. minden érintett helyzetét egyedileg megvizsgálja, együttműködő ügyfeleinek pedig, anyagi helyzetüktől függően, fizetéskönnyítő megoldást kínál.
A Raiffeisen Bank Zrt. keddi közlése szerint, a felügyeleti jóváhagyásokat követően, október 5-én zárult le az Aegon Hitel Zrt. lakossági jelzáloghitellel rendelkező ügyfeleinek átadása. A késedelem nélküli, valamint a 90 napnál nem nagyobb késedelemmel teljesítő ügyfelek október 5-től a Raiffeisen Bank ügyfeleivé váltak, a törlesztőrészleteket is a banknak kell megfizetniük.
Az Intrumhoz hasonlóan a Raiffeisen Bank is levélben értesíti az érintettek – ismertette a pénzintézet.

     
A KPMG – mint az eladó pénzügyi tanácsadója – korábban közölte, hogy az Aegon Magyarország csoporthoz tartozó Aegon Hitel Zrt. eladta a közel 75 milliárd forintos jelzáloghitel-állományát. Az állomány egy részét, amely kizárólag a fizetési késedelem nélküli ügyfélkört érinti, a Raiffeisen Bank Zrt. vásárolta meg. Az erről szóló szerződést június 4-én írták alá.
Az Aegon Hitel Zrt. már évekkel ezelőtt befejezte a lakossági hitelek folyósítását, a hitelintézet 2014 márciusáig fogadott be új hiteligényléseket, majd a piaci helyzet változására tekintettel az új igénylések befogadását felfüggesztették. A megmaradt 75 milliárd forint értékű portfólió néhány ezer ügyfelet érint.
Az Intrum Justitia és a Lindroff egyesülésével 2017. június 27-én létrejött Európa vezető követeléskezelési szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoportja. Az egyesített vállalatcsoport Európa 23 országában közel 8000 munkavállalót foglalkoztat, központja Svédországban, Stockholmban található. Az egyesített vállalatcsoport konszolidált árbevétele a 2017 márciusát megelőző 12 hónapban elérte az 1,352 milliárd eurót.(MTI)

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×