ingyenes webstatisztika

Sikeres vállalkozókká képzik a hazai startuppereket

Az energetika, a körforgásos gazdaság, a mobilitás, a smart technológia, az energiatárolás, az energiahatékonyság, a megújuló energia iparágakban tevékenykedő, vagy egyéb, a fenntartható világ megteremtéséhez hozzájáruló fejlesztésekkel foglalkozó hazai startupok számára indít üzleti képzést az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) támogatásával működő, a fenntartható energiagazdálkodást érintő fejlesztéseket támogató szervezet, az InnoEnergy magyar központja. A 2020. január 31-én kezdődő díjmentes, angol nyelvű felkészítő célja, hogy az annak keretében megszerezhető csapat-és üzletfejlesztési, marketing, stratégiai tervezési ismeretek révén a vállalkozások növelhessék a versenyképességüket akár idehaza, akár a világ más pontján lépnek piacra. A budapesti PRIMER képzésre január 22-ig lehet jelentkezni, amit ha sikeresen elvégeznek a csapatok, akkor a due diligence átvilágítás eredményétől függően akár 100.000 – 150.000 eurós befektetést is kaphatnak az InnoEnergy Highway programjában.

„Várjuk vállalkozások, illetve a magánszemélyekből álló csapatok jelentkezését, miután ennél a képzésnél nem szükséges, hogy céggel rendelkezzenek az érdeklődők. Ugyanakkor a tapasztalataink azt mutatják, hogy azok számára lehet kiemelten hasznos és sikeres a PRIMER, akik az ötlet fázison túl vannak, és már gőzerővel dolgoznak azon, hogy megtervezzék a termékük, szolgáltatásuk piacra lépést.” – hangsúlyozta a PRIMER képzést szervező InnoEnergy HUB Hungary vezetője, Dervalics Ákos.

Az ötnapos, összesen 40 órás elméleti és gyakorlati képzés során a startupok képviselői iparági szakértőktől, tapasztalt mentoroktól, vállalatvezetőktől kaphatnak iránymutatásokat, tanácsokat és láthatnak módszereket többek között arra, hogyan válasszanak, illetve valósítsák meg a számukra legmegfelelőbb üzleti modellt, miként alakítsák ki marketing, valamint piacorientált sales stratégiájukat, továbbá hogyan építsék fel a vállalkozásuk szakmai, jogi és adatbiztonsági hátterét. A PRIMER kitér a személyes készségek erősítésére is, így a prezentációs, illetve a vezetői képességek fejlesztése szintén a program részét képezi.

A foglalkozássorozatot Demo Day zárja, amelyen a startupok bemutatják egymásnak a vállalkozásaik továbbfejlesztésének jövőbeni irányait, lehetőségeit piaci körülmények közt.

A PRIMER képzésre a PRIMER by InnoEnergy oldalon január 22-ig lehet jelentkezni.

 

Az EIT InnoEnergy-ről

Az InnoEnergy Európa fenntartható energiára szakosodott innovációs hálózata. A fejlesztési ciklus minden pontján piaci kapcsolatrendszerrel és befektetéssel segítjük innovációt – a mérnöki, fejlesztési tevékenységtől kezdve a végfelhasználókig. Partnerhálózatunk segítségével kapcsolatokat építünk Európa-szerte, összehozva a feltalálókat az iparág képviselőivel, a frissen végzett diplomásokat a munkaadókkal, a kutatókkal, a vállalkozókkal, a vállalatokkal és a piac képviselőivel.

Az innovációs mix három alapvető területén dolgozunk:

Oktatás:egyetemi és posztgraduális képzésekkel elősegítjük olyan tájékozott és ambiciózus munkaerő kinevelését, amely egyformán tisztában van a fenntarthatósági követelményekkel és az ipar szükségleteivel.

Innovációs projektek: összehozzuk az ötleteket, a feltalálókat és az iparági képviselőket azért, hogy olyan kereskedelmi szempontból vonzó technológiák szülessenek meg, amelyek a felhasználók számára valós értéket kínálnak.

Üzletfejlesztési szolgáltatások: támogatjuk azokat a vállalkozókat és start-up cégeket, amelyek innovatív termékeikkel Európa energetikai ökoszisztémáját gazdagítják.

 

A három terület együttes kezelése maximalizálja az egyes területek hatását és gyorsítja a piacra kész megoldások kialakulását, miközben egy olyan termékeny közeget teremt, ahol munkánk innovatív eredményei értékesíthetők.

 

Az InnoEnergyt 2010-ben alapították, és az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) támogatása alatt áll.

640x40_feher
Scroll To Top