ingyenes webstatisztika

Senki sem akar Párizsba utazni a terrorveszély miatt

Néhány nappal a párizsi merényleteket követően a főváros szállodái és éttermei már jelentős visszaesést tapasztalnak. A merényletek hírére a hétvégére a foglalások nyolcvan százalékát lemondták a francia főváros szállodáiban. Az ágazatra gyakorolt gazdasági hatás igen jelentős.

“Szombat óta sorozatosak a lemondások a szállodaiparban, és ez a következő két-három hónapra is vonatkozik” – nyilatkozta az egyik legnagyobb presztízsű párizsi szálloda, a Le Bristol vezetője a francia közszolgálati televízió híradójában. A szállodaigazgató legalább 30 százalékos visszaesésre számít a luxushotelben a Kará csonyig tartó időszakban.

parispolice“A következő hónapok is nehezek lesznek, ahogy az a januári merényletek után is történt. Épp hogy helyreállt minden októberre, a november és december pedig már nagyon jónak ígérkezett.
Legalább 50 százalékos bevételkiesést fogunk tapasztalni novemberben a szállodaiparban – vélte az igazgató.

Hasonló visszaesést tapasztalnak foglalásainkban a fővárosi éttermek is.

“A lemondások elsősorban a szállodaipart, a rendezvények ételszolgáltatásait illetik, ugyanis nagyon sok vásárt, szakmai találkozót, szalont, nagyobb rendezvényeket mondanak le a szervezők – jelezte a vendéglátóipari dolgozók szakszervezete. “Adatokkal még nehéz lenne szolgálni, de a gazdasági hatás nagyon jelentős lesz az egész ágazat számára, ahogy az januárban és az 1995-ös metrórobbantásokkor történt – mondta a szakszervezeti vezető.

A vendéglátóipari helyek teraszai a Szent Márton csatorna és a Bastille negyed környékén egyébként meglepő módon továbbra is tele vannak. A kávézóknak a francia televíziókban megkérdezett helyi, párizsi vendégei elmondták, hogy nem akarnak a szokásaikon változtatni a merényleteket követően sem, mert akkor a terroristák elérnék azt a céljukat, hogy az emberek féljenek, és megszűnne Párizs mindig mozgalmas társasági élete.

640x40_feher
Scroll To Top