ingyenes webstatisztika

Schiffer: megbukott az összefogáson alapuló ellenzéki stratégia

Az LMP társelnöke szerint megbukott az az ellenzéki stratégia, amelyik “azon a bűvös szón alapul, hogy összefogás”, ugyanis alkotói nem számoltak azzal, hogy a magabiztos kormányváltáshoz szükséges két és fél milliós tömeg sokszínű és tagolt. Schiffer András erről a párt csütörtöki budapesti konferenciáján beszélt.

A politikus azt mondta: Szlovákiában Iveta Radicova úgy került kormányra, hogy “boldog boldogtalan” összefogott Robert Fico ellen.
Az ezután felálló kormányt alkotó pártok viszont szinte semmiben nem értettek egyet és megbuktatták a miniszterelnököt, így Robert Fico megerősödve tért vissza – emlékeztetett. A frakcióvezető úgy látta, hogy ez a veszély Magyarországon is fenyeget.
Orbán Viktor azért tudott ilyen rendszert kiépíteni, mert a korábbi kormányok gyakorlatilag nem tettek semmit a jogállam becsületéért – mondta Schiffer András.
Moldován László, az ellenzéki párt egyik fővárosi jelöltje arról beszélt, hogy a társadalom nagy része szerint le kell váltani Orbán Viktort, de ezt nem a baloldali összefogás pártjainak kell megtenniük, mert “ők már lejáratták magukat”.
Jánossy Lajos író, aki az LMP listáján szerepel, azt mondta: pártja olyan gondolkodást képvisel, amely megpróbálja felmondani azt a konszenzust, amelynek lényege, hogy az országban uralkodó két nagy politikai erő folyamatosan meghosszabbítja egymás létét.
Az LMP listáján szereplő Váczi Zoltán volt válogatott labdarúgó arról beszélt, hogy zavarják a stadionépítések. Megállapítása szerint akkor kellene stadionokat felhúzni, ha lenne Magyarországon valódi labdarúgás.
Schiffer András kijelentette: nem értelmiségi kiváltság annak belátása, hogy a fideszes és az “álbaloldali” elit egymást tartja felszínen, egymás bűneiből élnek és időnként a háttérben “egymással is üzletelnek”.
A résztvevők kérdéseire válaszolva azt mondta, elítélik a szélsőjobboldalt, de ellenük nem az a hatékony fellépés, hogy naponta tízszer elhatárolódnak tőlük.
Egy másik felvetésre hangsúlyozta, ahogy Simon Gábort, úgy Rogán Antalt is megilleti az ártatlanság vélelme. Hozzátette: kíváncsi rá, hogy a Fidesz frakcióvezetője mit hoz fel arra a kérdésre, hogy milyen fedezete van a vagyongyarapodásra.
Üdvözölte, hogy a hírek szerint Rogán Antal vagyonosodási vizsgálatot akar kezdeményezni önmaga ellen, de úgy fogalmazott: ennél csak az lenne a jobb, ha a kormánypárti politikus támogatná az LMP rendszeres vagyonvizsgálatokról szóló kezdeményezését.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top