ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / San Francisco polgármestere megtiltja a város lakóinak, hogy Észak-Karolinába utazzanak

San Francisco polgármestere megtiltja a város lakóinak, hogy Észak-Karolinába utazzanak

San Francisco polgármestere, Ed Lee közleményben tiltotta meg a város lakóinak, hogy Észak-Karolinába utazzanak. A polgármester úgy fogalmazott, hogy akinek nem okvetlenül szükséges, el kell kerülnie az államot.

Döntését Ed Lee azt követően hozta, hogy Észak-Karolinában a törvényhozás hatályon kívül helyezte a homoszexuálisok és leszbikusok megkülönböztetését tiltó törvényt.
“Mi, San Francisco lakói egységesen elítéljük az észak-karolinai diszkriminatív törvényt, amely nem védelmezi többé valamennyi amerikai polgár, köztük a homoszexuálisok és a leszbikusok jogait” – fogalmazott közleményében a polgármester. Egyúttal bejelentette, hogy a városi közalkalmazottaknak megtiltja az utazást Észak-Karolinába, hacsak ezt az utazást nem indokolják különleges közegészségügyi vagy biztonsági okok.
Közben Florida állam kormányzója, Rick Scott azt a törvényt írta alá, amely megszünteti a közpénzből nyújtott támogatást azoknak a klinikáknak, amelyek abortuszt végeznek. A déli Florida ezzel azon szövetségi államok sorába lépett, amelyek új törvényekkel szabályozzák – szigorítják – a művi magzatelhajtást. Az Egyesült Államok Legfelső Bírósága egyébként 1973-ban döntött az abortusz legalizálásáról.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×