ingyenes webstatisztika
Home / Világgazdaság / Romlott a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban

Romlott a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban

Romlott júliusban a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban – derült ki a Michigan egyetem szokásos havi felméréséből, amelynek előzetes eredményét pénteken tették közzé.

Júliusban a fogyasztói hangulatindex előzetes értéke 97,1 pontra csökkent a júniusi 98,2 pontról. Utoljára idén januárban állt alacsonyabban a hangulatindex, akkor 95,7 pont volt.
Elemzők 98,1 pontos értéket vártak júliusra.
Az alindexek közül a következő hat hónapra vonatkozó fogyasztói várakozások mutatója a júniusi 86,3 pontról 86,4 pontra emelkedett júliusban, a jelenlegi helyzetet tükröző almutató pedig 116,5 pontról 113,9 pontra csökkent.

     
Az egyéves időtávú inflációs várakozás a júniusi 3,0 százalékról 2,9 százalékra csökkent júliusban, az öt-tíz éves inflációs várakozás pedig a júniusi 2,6 százalékos szint után júliusban 2,4 százalékra mérséklődött.
A Michigan hangulatindex a Conference Board gazdaságkutató intézet indexe mellett a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megbecsüljék, hogyan alakul a fogyasztás, amely az amerikai GDP mintegy 70 százalékát adja.
A Michigan Egyetem kutatói a havi rendszerességgel végzett reprezentatív felméréskor legalább ötszáz személyt kérdeznek meg.
(MTI)

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×