ingyenes webstatisztika

Részvény célú közösségi finanszírozás: indul az első hazai kampány

Az első magyarországi, részvény célú közösségi finanszírozási kampányon dolgozik együtt az Infratrainer Global Zrt., annak vezető befektetője, a Tungsram, valamint a Tőkeportál.hu. A cél, hogy 80-100 millió forintos tőkét gyűjtsenek: az előregisztráció már elindult.

 

Az Infratrainer olyan innovatív fitneszberendezés, amely egyszerre fogyaszt és méregtelenít. Fekvő helyzetű edzés közben az infrasugarak behatolnak a bőr alá, felmelegítve testünket. 50 perc alatt akár 800 kalória is elégethető.

„Jelenleg 9 országban használják sikerrel berendezéseinket”, mondta Deák Csaba, az Infratrainer alapítója. „Az eddigi legszűkebb keresztmetszetünk gyártás volt, amely a Tungsram gyártói hátterével megoldódott.”

Jelenleg több mint 150 gép üzemel Magyarországon, de ezen kívül 8 európai országban és Kanadában is megkezdődött az Infratrainer forgalmazása. A kitűzött cél a több országba való eljutás, a későbbiekben egy franchise üzleti modell, végül pedig az Egyesült Államok meghódítása.

Pongrácz Ferenc, a Tungsram innovációs igazgatója hozzátette: „A Tungsram örömmel csatlakozott az projekthez gyártási képességeivel, vezető befektetőként pedig nemzetközi kapcsolatainkkal és a márkanevünkkel segítjük a projektet.”

A közös vállalat, az Infratrainer Global Zrt. közösségi finanszírozás formájában von be tőkét, amelyhez a Tőkeportált választotta partnernek, tájékoztat Sándorfi Zoltán, cég vezetője. A részvénycélú közösségi finanszírozási kampány során 80–100 millió forintos tőkét akarnak összegyűjteni, amelyért 6–9 százalékos részesedést ajánlanak fel. A vállalkozás teljes tőkeigénye 1 millió euró.  Ez lesz az első alkalom, hogy magyar cég magyarországi online felületen fog ilyen, részvény célú kampányba. Előregisztráció (kötelezettségtől mentesen): tokeportal.hu/infratrainer

A zrt. megalapítását megelőzően, 2018-ban az Infratrainer Kft. 121 millió forint bevételt és 9 millió forintos adózott eredményt ért el.

 

640x40_feher
Scroll To Top