ingyenes webstatisztika
Home / Tőzsde / Külföldi Tőzsde / Rekord mértékű működési eredményt ért el a Generali tavaly

Rekord mértékű működési eredményt ért el a Generali tavaly

Kiemelkedő eredményeket ért el az olaszországi központú Generali csoport tavaly: működési eredménye rekordnagyságot, 4,89 milliárd eurót ért el, adózott eredménye pedig 2,1 milliárd euróra nőtt.

Európa harmadik legnagyobb biztosító társasága az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében kiemelte, hogy működési eredménye 2,3 százalékkal nőtt, ami az életbiztosítási, a befektetési és vagyonkezelési üzletágaknak, valamint a költségcsökkentési célok korai teljesítésének köszönhető.
Az adózott eredmény 1,4 százalékkal emelkedett, míg a 13,4 százalékos sajáttőke-arányos megtérülés túlmutat a kitűzött 13 százalékos stratégiai célon. A díjbevétel enyhén, 02, százalékkal 68,5 milliárd euróra csökkent.
A cég menedzsmentje az eredmények ismeretében részvényenként 0,85 euró osztalékra tett javaslatot, ez 6 százalékkal múlja felül a 2016-os osztalékot.

     
Az életbiztosítási üzletág termékeinek jövedelmezősége nőtt, az új szerzés értéke 53,8 százalékkal emelkedett. Az élet szegmens nettó pénzbeáramlása elérte a 9,7 milliárd eurót, európai szinten az egyik legmagasabb eredményt mutatva a szektoron belül. Az életbiztosítási tartalékok 4,2 százalékkal nőttek.
A nagy európai versenytársak között 92,8 százalékos kombinált hányaddal a Generalié a legjobb eredmény.
Tovább erősödött a vállalatcsoport tőkehelyzete, a gazdasági szolvencia ráta elérte a 230 százalékot.
Az 1831-ben alapított Generali csoport több mint 60 országban van jelen. A világszerte több mint 74 ezer alkalmazottat foglalkoztató és közel 55 millió ügyfelet kiszolgáló csoport egyike a vezető nyugat-európai biztosítótársaságoknak, valamint egyre fontosabb szereplője a közép-kelet-európai és ázsiai piacoknak.
A Generali 1989-ben tért vissza Magyarországra és 2014 óta a Generali Biztosító révén van jelen a magyar piacon. A Generali már alapítása után egy évvel, 1832-ban megkezdte működését Pesten.(MTI)

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×