ingyenes webstatisztika

Quaestor – Együtt: azonnali csődvédelem kell a Quaestor-csoportra

Az Együtt azonnali csődvédelem elrendelését követeli a teljes Quaestor-csoportra, a párt szerint ugyanis napról napra nő a kockázata annak, hogy a társaság vezetői egy offshore cégben tüntetik el a kisbefektetők pénzét.

Pápa Levente alelnök erről sajtótájékoztatón beszélt szerdán. Rámutatott: a mintegy 150 milliárd forint értékben hamis kötvényeket értékesítő cégcsoport zászlóshajója a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt., vagyis ez a cég jogosult a pénz felhasználására. Szerinte ezért vizsgálni kellene ennek pénzmozgásait.
A vállalat tulajdonosa ugyanakkor egy liechtensteini offshore cég, amelyhez csődvédelem nélkül szabadon elutalhatóak a források. Döntéshozatalra, pénzátutalásra a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-nél három ember jogosult: Tarsoly Csaba, a felesége és Tarsoly Vince – folytatta az Együtt politikusa, azt firtatva: miért járhatnak szabadon ezek az emberek.
Ki védi őket? Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, akivel Tarsoly Csabának közös győri kötődése van? – kérdezte Pápa Levente, úgy folytatva: vagy Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, akivel “a letelepedésikötvény-bizniszben közösen léptek fel”; esetleg Orbán Viktor miniszterelnök, akivel “közös szerelmük” a futball, és aki a győri labdarúgás megmentéséért szólalt fel?(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top