ingyenes webstatisztika
Home / Tőzsde / Deviza / Tőzsdenyitás előtt: Pozitív kezdés várható Európában

Tőzsdenyitás előtt: Pozitív kezdés várható Európában

Az árfolyamerősödés folytatódására lehet számítani kedden a főbb európai értékpapírpiacokon.

A határidős indexjegyzések alapján a londoni FTSE-100 index 0,1 százalék, a frankfurti DAX és a párizsi CAC-40 index pedig 0,2 százalék emelkedéssel kezdheti a keddi kereskedést.
Hétfőn a múlt heti nagy veszteségek után tekintélyes nyereséggel zártak az európai tőzsdék. A pán-európai Stoxx 600 index 1,17 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index 1,22 százalékkal zárt magasabban, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,27 százalékkal erősödött. Londonban 1,19 százalék emelkedéssel fejezte be a kereskedést az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 1,45 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 1,20 százalékkal erősödött. Madridban 1,36 százalék, Milánóban 0,77 százalék volt az indexemelkedés hétfőn.
A nemzetközi tőzsdéken értékpapírpiaci elemzők szerint az év eleje óta felhalmozott árfolyamnyereségeket lefölöző “természetes korrekció” történt az elmúlt héten, a gazdasági fundamentumok azonban nagy általánosságban mindenhol rendben vannak.
A Stoxx 600 index legjobban szereplő részvénye a dán TDC távközlési szolgáltató vállalat volt tizenhárom százalékos árfolyamemelkedéssel egy befektetői konzorcium vételi ajánlatának köszönhetően. Az egyik leggyengébben szereplő papír a Heineken volt idei bevételi kilátásainak rontását követően.

     
Jól szerepeltek a nyersanyagipari és energiaipari részvények is a fémárak és az olajárak emelkedését követve. Az Anglo American, a BHP Billiton és a Rio Tinto bányavállalatok részvényei két százalék feletti erősödést értek el Londonban.
Az olaj ára emelkedett hétfőn és kedden, visszaszerezve elmúlt heti veszteségének egy kis hányadát. A múlt héten az olajár két éve a legnagyobb egy heti veszteségét szenvedte el. Januárban a Brent olajár például a hordónkénti 70 dolláros árat is elérte.
Az európai kereskedés kezdete előtt másfél órával a Brent nyersolaj ára 0,64 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 62,99 dolláron, a WTI ára pedig 0,59 százalékkal magasabban 59,64 dolláron.
Az euró erősödött kedden, jegyzése 0,26 százalékkal 1,2324 dollárra emelkedett. Az arany ára alig változott, 0,16 százalékkal unciánként 1328,50 dollárra emelkedett.(MTI)

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×

Köszöntünk a GazdasagPortal.hu portálon