ingyenes webstatisztika
Home / Belföld / Gazdaság / Plazmafúrási technológia fejlesztésébe fektet a Lead Ventures, az innovatív megoldást a Mol teszteli

Plazmafúrási technológia fejlesztésébe fektet a Lead Ventures, az innovatív megoldást a Mol teszteli

A Lead Ventures Alapkezelő 4,2 millió eurós finanszírozási megállapodást írt alá a szlovák GA Drilling társasággal, amely egy újszerű plazmafúrófejes megoldással kíván piacra lépni – közölte a Lead Ventures az MTI-vel pénteken, hozzátéve, hogy ez az elmúlt évek legnagyobb, magyar forrásból megvalósuló külföldi kockázatitőke-befektetése.

A GA Drilling ezzel egy időben szolgáltatási szerződést kötött a Mol-csoporttal, amely a Plasmabit nevű plazmafúrófej technológia tesztelését teszi lehetővé a Mol szénhidrogén kútjain.
A Pozsonyban aláírt együttműködések révén a közép-európai régió egyik legígéretesebb energetikai startup-ja új szintre léphet technológiájának fejlesztésében – áll a közleményben. Az innovatív fúrási eljárás környezetkímélő, emellett költség- és időcsökkentést eredményezhet az olajipar hagyományos módszereivel szemben. A Plasmabit eljárás lényege, hogy az érintés nélküli fúrás, marás, illetve vágás több ezer fokos hőmérsékletű plazma segítségével történik.

     
A fejlesztés több ágazatban nyit új lehetőségeket, rövidtávú alkalmazására a használaton kívüli olajkutak felszámolásának piacán kerülhet sor. A technológia hosszútávú felhasználása a geotermikus kútfúrásnál valósulhat meg – közölték, kiemelve, hogy mindkét felhasználási terület jelentős magyarországi potenciállal bír. A GA Drilling stratégiai partnerség kialakítására törekszik egyéb olajtársaságokkal is, hogy technológiáját világszerte kipróbálhassa és ezáltal tökéletesíthesse.(MTI)

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×