ingyenes webstatisztika

Péntektől ismét lehet kereskedni az E-Star részvényekkel

Péntektől ismét lehet kereskedni az E-Star részvényekkel a tőzsdén, miután lezárult a társaság csődegyezséggel érintett részvényeinek áttranszferálása a jogosult hitelezőkhöz – közölte a Budapesti Értéktőzsde csütörtökön a honlapján.

Az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. részvényeinek és tőzsdén forgó kötvényeinek adásvételét a szerdai kereskedés kezdetétől három napra függesztette fel a tőzsde. Mivel a társaság csütörtökön közölte, hogy valamennyi áttranszferált részvényről megkapta a visszaigazolást, ezzel megszűnt a felfüggesztés oka, így pénteken már újraindulhat a papírok kereskedése.
Az E-Star szerdai közleménye szerint a csődegyezség alapján transzferálható 49 891 445 darab részvényből 48 354 167 darabot allokált a hitelezők részére.
A budapesti székhelyű E-Star Magyarországon, Lengyelországban és Romániában fő tevékenységként hőtermeléssel és -szolgáltatással, kapcsolódó tevékenységként pedig elektromos energia előállításával, illetve ezek kereskedelmével foglalkozik, Magyarországon pedig közvilágítási rendszerek korszerűsítésével és üzemeltetésével is.
A társaság 2012. december 13. óta állt csődeljárás alatt. A hitelezők – köztük a társaság által korábban kibocsátott kötvények tulajdonosai – jelentős többsége támogatta a csődegyezséget, amelynek értelmében fennálló követeléseikért E-Star törzsrészvényt kaptak. A biztosított, nem vitatott hitelezői követelés összege csaknem 492 millió forint, a nem biztosított, nem vitatott hitelezői követelés összege pedig csaknem 17,9 milliárd forint volt.
A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletével 2013. szeptember 6-án jóváhagyta a csődegyezségi megállapodást, a csődeljárás megszüntetését.
Az E-Star 2013 első félévében nyereséges volt, adózás utáni eredménye 1,6 millió eurót tett ki.
Az E-Star papírjai a BÉT standard kategóriájában forognak, a felfüggesztés előtti utolsó záróáruk 156 forint volt. Az elmúlt egy évben a papír legmagasabb ára 499, a legalacsonyabb 80 forint volt. (MTI)

640x40_feher
Scroll To Top