ingyenes webstatisztika

Paksi erőmű – Az LMP újabb közérdekű adatigényléssel él

Az LMP újabb, a paksi atomerőmű bővítésére vonatkozó összes szerződés, valamint azok mellékleteire és hatástanulmányaira kiterjedő közérdekű adatigényléssel fordul a kormányhoz. Ezt Szél Bernadett, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, szóvivője jelentette be hétfőn Budapesten újságíróknak.

Hangsúlyozta, korábban csak Németh Lászlóné fejlesztési minisztertől próbálták megtudni a Moszkvában aláírt szerződések részleteit, de most olyan igénylést fogalmaztak meg, amely a teljes megállapodásra kiterjed. Az ellenzéki politikus szerint erre azért van szükség, mert a kabinet felháborító módon semmilyen részletet sem árult el a “Magyarország szuverenitását súlyosan sértő paktumból”.
Szél Bernadett aláhúzta: parlamenti képviselőként a titkosított adatokat is joga van megismerni, ezért arra számít, 15 napon belül minden információ a rendelkezésére áll majd az ügyben. Szólt arról is, hogy az Európai Bizottság energiaügyi főigazgatóságánál is adatigényléssel éltek, továbbá közölte, Áder János köztársasági elnök jelzését is várják, mikor tudja fogadni őket korábbi megkeresésük alapján.
Szél Bernadett emellett ismét nyílt vitára hívta Németh Lászlónét, aki szerinte nem válaszolt korábbi hasonló felhívására. A szóvivő az ellenzéki pártokat, az MSZP-t, a Jobbikot és a DK-t is bírálta, amiért nem voltak hajlandók velük együttműködni egy, a paksi atomerőmű bővítéséről szóló vitanap összehívásában.
Az LMP mindezekre tekintettel továbbra is vár mindenkit az erőműbővítéssel szembeni szombati demonstrációjára – fűzte hozzá Szél Bernadett.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top