Home / Belföld / Gazdaság / Optima: nem építenek lakásokat a Váci úton az MNB-alapítványok

Optima: nem építenek lakásokat a Váci úton az MNB-alapítványok

Lakások és 90 méteres magasház építése sem szerepel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott Pallas Athéné Alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. Váci útra tervezett üzleti negyed beruházásában – közölte az Optima kedden az MTI-vel.

Mint írták, ezzel kapcsolatban téves információk jelentek meg kedden több hírportálon.
A projekt a fővárosi és az önkormányzati szabályozási környezetnek megfelelően előkészítési folyamatban van – olvasható a közleményben.
A 24.hu hírportál kedden azt írta: sínen van a jegybanki alapítványok Váci úti ingatlanüzlete, Budapest egyik legnagyobb ingatlanberuházása. A portál szerint a XIII. kerületi önkormányzat a Matolcsy-alapítványok bevásárlása után rögvest módosította az építési szabályzatát, mégpedig úgy, hogy lakások is épülhessenek a volt Csavargyár helyén. A kormány gyorsítandó az ügymenetet a tervezett ingatlanfejlesztést nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá
nyilvánította a múlt héten. Most a fővároson a sor, ha jóváhagyja, akkor 90 méteres magasház is lesz a Váci út 160-168. szám alatti területen – írta a 24.hu.

Az Optima Zrt. tavaly szeptemberben jelentette be, hogy megvásárolta a Váci út 160-168. szám alatt található, három telekből álló területet, 55,2 millió euróért (17,1 milliárd forintért). Az akkori tájékoztatásuk szerint a mintegy 7 és fél hektáros telken több mint 200 ezer négyzetméteren iroda, kereskedelmi terület, valamint lakások építhetők.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×