ingyenes webstatisztika

Önálló standdal vesz részt Magyarország a londoni BETT Show-n

Először vesz részt önálló országstanddal a londoni BETT Show-n Magyarország, ezzel is jelezve az oktatás digitalizációja melletti elkötelezettségét – tájékoztatta a Digitális Jólét Program (DJP) pénteken az MTI-t.

A British Educational Training and Technology Show január 24. és 28. között lesz Londonban. A világ legnagyobb oktatástechnológiai kiállításán és konferenciáján Magyarország 310 négyzetméteres standdal vesz részt – áll a közleményben.
A hangsúlyos magyar részvétel elősegíti a nemzetközi szakmai és tárcaközi kapcsolatok fejlődését, lehetőséget ad a legújabb oktatástechnológiai megoldások megismerésére, valamint hozzájárul a magyar oktatástechnológiai vállalkozások exportképességének növeléséhez – írták.
A standnál az érdeklődők Magyarország Digitális Oktatási Stratégiáját (DOS), innovatív magyar oktatástechnológiai termékeket, szolgáltatásokat ismerhetnek meg. A DOS célja, hogy új, a digitális kor kihívásaira reflektáló, nyitott oktatási környezet jöjjön létre és senki ne hagyja el az oktatás és a képzés rendszerét a megfelelő digitális kompetenciák (digitális írás-, és olvasástudás) nélkül.

A Digitális Jólét Program lehetőséget biztosít arra, hogy gyakorló pedagógusok, szakértők is ellátogathassanak a kiállításra. Ötven, pedagógusszervezetek által delegált pedagógus a rendezvényen személyesen is megismerheti majd a digitális oktatás korszerű eszközeit, módszereit.
A BETT Show – amely elsősorban az információs technológia oktatási célú felhasználásának példáit mutatja be – szakmai és egyben kereskedelmi fórum is, amelyre mintegy 35 ezer nagy-britanniai iskolavezető és tanár érkezik vásárlási szándékkal, valamint ötezer szakértő, oktatási döntéshozó, fejlesztő mintegy hetven országból a legújabb technológiák áttekintésére.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top