ingyenes webstatisztika

Olimpia 2024 – A kormány és a Fidesz a pályázat visszavonását tanácsolja

A budapesti olimpiai pályázat visszavonását tanácsolja a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) és Budapestnek a kormány, a főváros vezetése, a Fidesz elnöksége és a Fidesz-frakció – közölte Kósa Lajos, a nagyobbik kormánypárt parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a Fidesz-elnökség nevében szerda este az MTI-vel.

A politikus szerint az ellenzék többször is hazudott mindenkinek az olimpiarendezés ügyében.
Először azt mondták, támogatják az olimpia ügyét, mind a fővárosban, mind a parlamentben megszavazták a szükséges jogszabályokat és azt, hogy Budapest benyújtsa a pályázatát az olimpia megrendezésére. “Hozzájárultak a nemzeti konszenzus kialakításához” – fejtette ki.
Amikor azonban az ellenzék “hátba támadta” Budapest olimpiai pályázatát – folytatta Kósa Lajos -, megbontotta ezt az egységet, ezzel minimálisra csökkentve a főváros esélyeit.
Szerinte az ellenzék nyilvánvaló célja, hogy akár árulása révén is egy súlyos nemzetközi presztízsveszteségbe hajszolja bele a fővárost és az országot.
“Miután a politikai konszenzust az ellenzék felrúgta, ezzel a pályázat esélyeit minimálisra csökkentette” – fogalmazott a frakcióvezető.
A kormány, a főváros vezetése, a Fidesz elnöksége és a Fidesz-frakció kölcsönös megbeszéléseket folytatva egymással úgy látja, hogy ma egyetlen felelős döntés lehetséges: megakadályozni Magyarország nemzetközi presztízsveszteségét, így az olimpiai pályázata visszavonását tanácsolja a MOB-nak és a fővárosnak – közölte Kósa Lajos.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top