ingyenes webstatisztika

Októberben a vártnál jobban nőtt a foglalkoztatás az Egyesült Államokban

A foglalkoztatás az Egyesült Államokban a vártnál jobban, de így is hat hónapja a legkisebb mértékben nőtt októberben a nem mezőgazdasági ágazatokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics (BLS) pénteki közleménye alapján.

Októberben 638 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma a várt 600 ezer helyett a szeptemberi 672 ezres növekedés után. A szeptemberi adatot 661 ezerről módosította a BLS. Márciusban 22 millió munkahelyet veszített el az amerikai gazdaság és ebből 12 milliót szerzett vissza áprilisban, és azóta minden hónapban nőtt, ha jóval kisebb mértékben is.

A munkanélküliségi ráta a várt 7,7 százalék helyett 6,9 százalékra csökkent októberben a szeptemberi 7,9 százalékról. A munkanélküliek száma 1,5 millióval 11,1 millióra csökkent. Mindkét mutató már a hatodik egymást követő hónapja csökken, de ezzel együtt is még a dupláján áll a februárinak, amikor a munkanélküliségi ráta 3,5 százalékos, a munkanélküliek száma 5,8 millió volt.
A foglalkoztatottak számának növekedése és a munkanélküliségi ráta csökkenése a gazdasági aktivitásnak a járványügyi korlátozások utáni erősödését tükrözi. A foglalkoztatás elsősorban a szórakoztatóipari, vendéglátó, szakipari szolgáltató, üzleti szolgáltató, kiskereskedelmi és építőipari szakmákban növekedett.
https://www.bls.gov/news.release/empsit.nr0.htm

 
(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top