ingyenes webstatisztika

Nőttek márciusban a tartós fogyasztási cikkek megrendelései az Egyesült Államokban

Márciusban a közlekedési eszközökkel együtt váratlan mértékben megemelkedett, azokat leszámítva viszont csökkent a tartós fogyasztási eszközök megrendelés állománya az Egyesült Államokban – közölte pénteken a washingtoni kereskedelmi minisztérium.

Márciusban szezonális kiigazítással 4,0 százalékkal nőtt a tartós, azaz a definíció szerint legalább három évig használatban lévő fogyasztási cikkek megrendelés állománya az Egyesült Államokban.
Februárban 1,4 százalékos volt a csökkenés.
Elemzők 0,6 százalékos növekedés vártak márciusra.
A tartós fogyasztási cikkek megrendeléseinek márciusi növekedése elsősorban a repülőgépek és gépjárművek iránt megemelkedett keresletet tükrözi. A közlekedési eszközök nélküli megrendelési adatok a vállalatok eszközképzési aktivitásának további lassulását jelzik.
A tartós fogyasztási cikkek megrendelései a közlekedési eszközök nélkül 0,2 százalékkal csökkentek márciusban a februári 1,3 százalékos csökkenés után. Elemzők 0,3 százalékos növekedést vártak márciusra.
Márciusban már sorban a hatodik egymást követő hónapban csökkentek a tartós fogyasztási eszközök megrendelései a közlekedési eszközök nélkül.
A washingtoni kereskedelmi minisztérium a februári adatot felülvizsgálat után mínusz 0,4 százalékról módosította mínusz 1,3 százalékra.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top