ingyenes webstatisztika
Home / Világgazdaság / Nőtt márciusban az Egyesült Államok ipari termelése

Nőtt márciusban az Egyesült Államok ipari termelése

Márciusban a vártnál nagyobb mértékben nőtt az ipari termelés az Egyesült Államokban a szövetségi tartalékbank rendszer, a Fed kedden publikált kimutatása szerint.

Az emelkedés elsősorban a közüzemi szolgáltatók termelése növekedésének volt köszönhető, míg a feldolgozóipar gyengébben teljesített.
Márciusban 0,5 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző havihoz képest a februári 1,0 százalékos havi növekedés után. A piac 0,3 százalékos havi növekedést várt márciusra.
Az ipari termelésen belül a feldolgozóipari termelés a várakozásoknak megfelelő mértékben, 0,1 százalékkal nőtt márciusban az előző havihoz képest, a közüzemi szolgáltatók termelése viszont 3,0 százalékkal növekedett.

     
Az egy évvel korábbihoz képest 4,3 százalékkal nőtt az ipari termelés márciusban a februári 4,4 százalékos éves növekedés után. Az első negyedévben 4,5 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző évihez képest.
Az ipar kapacitáskihasználtság-mutatója 0,3 százalékponttal 78,0 százalékra emelkedett márciusban, ami azonban ezzel együtt is még 1,8 százalékponttal marad el az 1972 óta vezetett hosszú távú átlagtól. (MTI)
https://www.federalreserve.gov/releases/G17/current/

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×