ingyenes webstatisztika

Nőtt a Lufthansa-csoport utasforgalma Magyarországon

Az első kilenc hónapban 1,36 millió utast szállított a Lufthansa Csoport öt légitársasága Magyarországon, 1 százalékkal többet, mint egy éve, a magyarországi jegyeladás pedig két százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit – jelentette be Antal Gábor, a csoport magyarországi vezetője sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Kiemelte: a Lufthansa Csoport 2016-os utasforgalmi eredményei is igazolják, hogy a magyarok utazási kedve jelentősen nőtt, az üzleti célú és a szabadidős utazások száma is emelkedett. A járatok telítettek, a csoport a régióban 30 repülőtérről közlekedtet járatokat, ezek közül a Budapest-Frankfurt járaton a legmagasabb az utasszám- és a kapacitás-kihasználtság is. A társaság a kapacitásait 4 százalékkal emelte a régióban, a magyarországi kínálat pedig 9 százalékkal bővült a nyári menetrendben – ismertette. Ez a teljesítmény a légitársaságon belül a régió legjobban teljesítő országai közé emelte Magyarországot – húzta alá.
Kiemelte: a Lufthansa Csoport 2016-os utasforgalmi eredményei is igazolják, hogy a magyarok utazási kedve jelentősen megnőtt, mind az üzleti célú, mind a szabadidős utazásokra. A járatok telítettek, a csoport által a régióban kiszolgált 30 repülőtér közül a Budapest-Frankfurt járaton a legmagasabb az utaslétszám és a kapacitáskihasználtság is. A társaság a kapacitásait 4 százalékkal emelte a régióban, a magyarországi kínálatát pedig 9 százalékkal a nyári menetrendben – ismertette. Ez a teljesítmény a légitársaságon belül a régió legjobban teljesítő országai közé emelte Magyarországot – húzta alá.
A csoport változatlanul piacvezető Magyarország és Észak-Amerika közötti útvonalakon, tízből négy utas választotta a Lufthansa csoport járatait.
Debrecenben – ahonnan már nem csak a nyári menetrendben, hanem egész évben közlekednek a társaság járatai – az egy évre várt kapacitáskihasználtságot fél év alatt elérte a légitársaság és a debreceni utasok hatoda Észak-Amerikába repül tovább.
Boris Ogursky, a Deutsche Lufthansa AG szóvivője közölte: az év első kilenc hónapjában az árbevétel 1,8 százalékkal, 23,9 milliárd euróra csökkent, a kiigazított üzemi eredmény 0,9 százalékkal, 1,677 milliárd euróra mérséklődött, de az egész évre várt eredmény a tavalyi szint körül fog alakulni.
A társaság történetének legnagyobb flotta-megújítási programja kezdődött el. 2016-ban 50 új gépet szereznek be – ismertette. Jövő év elejétől Münchenből közlekednek majd az új A350-es gépek, az első gépeket Delhibe és Bostonba közlekedő járatokon fogják használni. A Lufthansa tervei szerint a jövő év elején az európai – így a budapesti – járatokon is elérhető lesz a szélessávú internet.
Ofer Kisch, a Lufthansa Csoport regionális vezetője kiemelte: a régióban 2017-ben is növekedést várnak. A csoport 15 ország több mint 30 repülőterére üzemeltet járatokat Közép-Kelet-Európában. Más, például mediterrán térségekhez képest a régiót biztonsága, politikai stabilitása miatt egyre többen választják úti célul.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top