ingyenes webstatisztika

Norvég alapok – Kiírták az új civil pályázatot

Megjelent a Norvég Civil Támogatási Alap civil szervezeteket támogató harmadik pályázatának felhívása, az első forduló beadási határideje október 15. – közölte az Ökotárs Alapítvány a pályázatot lebonyolító konzorcium vezetőjeként hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a pályázat célja, hogy segítse a magyarországi civil társadalom fejlődését, valamint erősítse részvételét a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntartható fejlődés alakításában.
A felhívásban szereplő feltételeknek megfelelő civil szervezetek hét témakörben nyújthatnak be pályázatot: emberi jogok és demokrácia, női jogok és esélyegyenlőség, szervezet- és közösségfejlesztés, ifjúsági- és gyermekügyek, környezetvédelem és fenntartható fejlődés, jóléti szolgáltatások, társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése. Ezúttal is két kategóriában, közepes és kisprojektekkel lehet pályázni, legfeljebb 50 ezer, illetve 15 ezer euróig (15,75, illetve 4,7 millió forintig).
A pályázat kétfordulós. Az első fordulóban egy rövid projektkoncepciót kell benyújtani a www.norvegcivilalap.hu online felületén, legkésőbb október 15-ig. Ezek elbírálása után a második fordulóba továbbjutó szervezetek adhatják be részletes pályázatukat; a pályázat eredményét várhatóan 2015 februárjában hirdetik ki.
A közlemény szerint a pályázatírás időszakában a pályázatot lebonyolító alapítványok a telefonos és e-mailes tanácsadás mellett helyi civil szervezetek és közösségek meghívására tájékoztató fórumokat és projekttervező műhelymunkákat is tartanak az ország egész területén. Jelentkezni szeptember 15-ig az Autonómia Alapítvány elérhetőségein lehet. A bármely érdeklődő előtt nyitott fórumok helyszínét és időpontját közzéteszik a program honlapján.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top