ingyenes webstatisztika

NGM: nem tárt fel durva hibákat az adóhatóságnál az ÁSZ

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint nem tárt fel durva hibákat az adóhatóságnál lefolytatott számvevőszéki vizsgálat, ugyanakkor a tárca elvárja, hogy a számvevőszék javaslatait és ajánlásait a NAV minél előbb megválaszolja és intézkedjen a feltárt hiányosságok megszüntetése érdekében – közölte a tárca szerdán az MTI-vel.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az idén is ellenőrizte a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV), és az ellenőrzés megállapításait szerdán hozta nyilvánosságra.
Az NGM közleménye szerint a tárca célja, hogy a majd 23 ezer fővel dolgozó, az államkassza bevételének jelentős részéért felelős adóhivatalban javuljon az adóbeszedés hatékonysága, és folytatódjon az olyan eljárások kialakítása, melyek a vállalkozások és magánszemélyek számára egyre egyszerűbbek, ugyanakkor az elvárt bevételek maximális beszedését biztosítják.
Az ÁSZ azt közölte, hogy ellenőrzése hiányosságokat tárt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál a belső szabályozottság területén, az irányítási eszközök aktualizálásában, valamint a kockázatkezelési rendszer és az ellenőrzési nyomvonalak kialakításával kapcsolatban.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top