ingyenes webstatisztika

Nemzetközi terjeszkedést és forrásbevonást tervez a Pensum Group

Középtávon forrásbevonást tervez belföldi és nemzetközi növekedési céljainak megvalósítása érdekében a humánerőforrás-szolgáltatások, főként a munkaerő-kölcsönzés terén jelentős Pensum Group Nyrt., amelynek 2 millió darab törzsrészvényét csütörtökön vezették be a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) standard kategóriájába – közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.

A kereskedést Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója, valamint a Pensum Group igazgatóságának tagjai, Hadházy Péter elnök, Hadházy Tamás, valamint Tóth Péter indította el.
Hadházy Péter a közleményben kiemelte, hogy a tőzsdei jelenléttel az alapító menedzsment többségi tulajdonában lévő Pensum Group célja, hogy a lehető legjobban kihasználja a nyilvános tőkepiac nyújtotta lehetőségeket.
Közölte: szeretnék, ha a növekedésnek részesei lehetnének intézményi- és magánrészvényesek, és kialakulna egy kisebbségi közkézhányad.
A tőzsdei bevezetés során új részvények nyilvános kibocsátására, tőkebevonásra vagy meglévő részvények eladására nem került sor.

A nemzetközi növekedési tervek már középtávon is forrásbevonást tehetnek szükségessé, amelyhez a vállalat a tőzsde nyújtotta nyilvános forrásbevonás lehetőségét szeretné kihasználni – tette hozzá.
A közlemény szerint a Pensum Group 2012-es alapítása óta nyújt humánerőforrás-szolgáltatásokat Magyarországon és külföldön. A magyar, német és osztrák piacon aktív vállalat árbevétele 13,8 százalékos növekedéssel 2018-ban elérte a 2,2 milliárd forintot, amelynek 40 százaléka származott külföldről.
Az előzetes adatok alapján a növekedés 2019 első hét hónapjában is folytatódott: az árbevétel 6,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét. Az egy főre jutó árbevétel 7,8 százalékkal, míg az adózott eredmény 29,4 százalékkal nőtt. A társaság belföldi ügyfeleinek száma körülbelül 60, és közülük egy kivétellel mindegyik a magánszektorban működik.
(MTI)

640x40_feher 640x40_feher
Scroll To Top