ingyenes webstatisztika

Nemzetközi telekommunikációs konferenciát rendez az NMHH

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) december 4-én Budapesten rendezi meg azt a nemzetközi konferenciát, amelyen a régiós befektetésekért felelős banki szakemberek, pénzügyi tanácsadók és elemzők, a szektor szabályozói, valamint uniós tisztségviselők közösen keresnek válaszokat arra, hogyan lehet versenyképesebbé tenni a kontinens telekommunikációs szektorát – közölte az NMHH hétfőn.

A konferencia résztvevői, a hatóságok vezetői, uniós szakemberek, piaci szereplők és befektetők közös platformon, elsősorban gazdasági és befektetési szempontból elemzik majd a szektor fejlődési irányait.
A konferencián szó lesz az európai hírközlési szabályozás lehetőségeiről, kiderül majd, milyen eszközökkel biztosítaná a fejlődést az unió, és mit gondolnak erről a tagállamok képviselői. Az Európai Bizottság egységes távközlési piacra vonatkozó javaslatának értékelése mellett megismerhető lesz az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete (BEREC) által képviselt álláspont is.
A nyitóbeszédet Karas Monika, az NMHH elnöke tartja, a rendezvényen várhatóan mintegy kétszázan vesznek részt. Az előadók között lesz Leonidas Kanellos, a BEREC soros elnöke, Robert Madelin, az Európai Bizottság kommunikációs hálózatokért, tartalomért és technológiáért felelős főigazgatója és Harald Gruber, az Európai Befektetési Bank projektigazgatóságának digitális gazdaságért és oktatásért felelős vezetője.
A konferenciát követően az európai szabályozó hatóságok vezetői részt vesznek a BEREC 2013. évi negyedik plenáris ülésén, amely december 5-6-án, Budapesten lesz, szintén az NMHH szervezésében.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top