ingyenes webstatisztika

Nem változott decemberben a német szolgáltatóipari BMI

A várakozásokkal szemben nem csökkent az előző havihoz képest decemberben a német szolgáltatóipari BMI – közölte kedden a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet. Decemberben a novemberivel megegyező, 52,1 pont lett a német szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index, magasabb az elemzők által várt 51,4 pontnál.

A szolgáltatóipari és feldolgozóipari adatokból képzett összetett BMI decemberben 52,0 pontra emelkedett a novemberi 51,7 pontról.
“A szolgáltatóipari szektor aktivitása mérsékelt ütemben tovább emelkedett az év végén, a vállalatok folytatták alkalmazottaik számának növelését. A termelés azonban jórészt a már meglévő megrendelések teljesítéséből adódott, az új megrendelések 18 hónapja az első alkalommal csökkentek. Elképzelhető, hogy az idei év elején megáll a szolgáltatóipari szektor aktivitásának a növekedése” – mondta Oliver Kolodseike, a Markit közgazdásza, a jelentés szerzője.
Hozzátette: az összetett BMI alakulása arra utal, hogy a negyedik negyedévben csak elenyésző mértékű volt német GDP növekedése. Az aktivitás növekedésének lassú üteme és az új megrendelések csökkenése jól jellemzi az euróövezet legnagyobb nemzetgazdaságának ingatag gazdasági környezetét – fejtette ki.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top