ingyenes webstatisztika
Home / Belföld / Negyedik szemeszterét zárta a Startup Campus London

Negyedik szemeszterét zárta a Startup Campus London

Negyedik alkalommal szervezték meg a Londonban élő magyar fiatalok számára a Startup Campus London vállalkozásösztönző programot. A négy alkalmas képzés zárásaként, a startup ötlettel rendelkező fiatalok, szakmai zsűri előtt mutatták be innovatív projektjeiket .

Az európai startupok fővárosában 2017. november 9-én az Enterprise Hungary az Új Nemzedék Központ szakmai együttműködésében rendezte meg a Startup Campus London Demo Day eseményt, melyen a négy alkalmas képzés zárásaként a 3 legjobb innovatív vállalkozói csapat mutatta be ötletét a szakmai zsűrinek.

Az őszi képzésre 20 csapat, összesen 25 fő magyar fiatal jelentkezett. A legtöbb fiatal a szakmai és üzleti tudás elsajátítása miatt érkezett a programba, de sokan a kapcsolatépítést és a tanulást nevezeték meg fő motivációjuknak.

 

Szeptemberben érkeztem Londonba zenét tanulni a Goldsmiths University-n. A Startup Campusra azért jelentkeztem, mert egy zenei szolgáltatást fogok elindítani a közeljövőben, ennek az üzleti oldalát szerettem volna jobban megismerni.. A workshopok nagyon hasznosnak bizonyultak, rengeteg információt, új látásmódot kaptunk, és gyakorlatban teszteltük ezeket. A csoport összetétele is sokszínű, különböző háttérrel rendelkezünk, így egymástól is sokat tudtunk tanulni, miközben építjük a világmegváltó ötleteinket.” – mondta el Szklenár Ádám, a Startup Campus London program egyik résztvevője.

     
 

A rendezvényen három hazai startup vállalkozás is bemutatkozott. A szakmai zsűri döntése alapján a győztes, az intelligens fogkefe fejlesztésével foglalkozó CareOnix Nirbrush szabadalma lett, mely képes diagnosztizálni a korai stádiumú fogszuvasodást.

 

Negyedik alkalommal rendeztük meg a Startup Campus London programsorozatot, melynek három célja van; megtalálni a tehetséges magyar fiatalokat, akik innovatív ötlettel rendelkeznek, közösséget építeni Londonban, valamint elősegíteni a megalakult cégek forráshoz jutását és nemzetközi piacra lépését. Büszkék vagyunk rá, hogy idén ősszel két korábbi csapatunk ArtSmart Contemporary és a Kinesis is sikeresen vont be tőkét összesen 150.000 euró értékben” – mondta el Kovács Zsolt, a programot kezdeményező Enterprise Hungary ügyvezetője.

 

A program 2018-ban is folytatódik. A szervezők célja 2020-ig, egy 1000 fős kint élő vállalkozói attitűddel rendelkező fiatalokból álló szakmai közösség kialakítása, 10 új startup vállalkozás létrejöttének támogatása, melyek minimum 200 millió forint kockázati tőkét vonnak be.

 

A Startup Campus London program fővédnöke Szalay-Bobrovinczky Kristóf londoni magyar nagykövet.

 

Az Enterprise Hungary Startup Campus vállalkozásösztönző programja 2017. október 20-án, a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Európai Bizottság által létrehozott “Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért 2017” elismerésben részesült.

Partnerek: Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, Magyarország Nagykövetsége London, Új Nemzedék Központ, Hivenutres, Quantum Leap.

 

 

 

A Startup Campus London programról

Az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával indította el a Startup Campus egyetemi inkubációs programot, mellyel olyan „innovációs felhordórendszert” kívánunk felállítani, amely hosszú távon képes felszínre hozni és hatékony eszközökkel támogatni a hazai egyetemek, kutató központok és vidéki városok mindeddig kihasználatlan innovációs potenciálját, K+F projektjeik üzleti hasznosítását.
A Startup Campus egyetemi inkubációs program egyik alprogramja a Startup Campus London, melynek célja az Egyesült Királyságban tanuló, dolgozó fiatalok ösztönzése saját innovatív vállalkozásuk elindítására. A program során a magyar fiatalok olyan fontos témákban kapnak szakmai támogatást, mint például a csapat kialakítása, a célközönség azonosítása és piacszegmentálás, az üzleti modell felépítése, valamint prezentációs tréningen is részt vehetnek. Az elmúlt két évben négy képzés során kaptak segítséget a magyar tehetségek az Imperial College Campus-án. A négy képzésből három az Új Nemzedék Központ szakmai együttműködésében valósult meg.

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×