ingyenes webstatisztika

Navracsics: egyenlő életesélyeket kell teremteni az országban

Magyarországon egyenlő életesélyeket kell teremteni mindenki számára, függetlenül attól, hogy ki melyik településen él – hangsúlyozta Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Úrkúton, az új szennyvíztisztító telep átadásán.

A politikus kiemelte: az európai uniós források felhasználásánál is mindig fontos szempont volt, hogy a falvakban, a kisebb városokban és a hátrányos helyzetű térségekben is megvalósulhassanak olyan fejlesztések, amelyek csökkentik a különbségeket.
Ilyen példának nevezte az úrkúti beruházást is, amelynek köszönhetően jelentősen javulnak az életkörülmények a településen. Úrkút független polgármestere, Fülöp Zoltánné elmondta, hogy a mintegy 630 millió forintos beruházás keretében Úrkút belterületén több mint 12 kilométernyi új szennyvízcsatorna-hálózat épült, és 1,2 kilométernyi csatorna rekonstrukciójára került sor. Több mint 650 darab házi bekötés készült a gerincvezeték és az ingatlanok között. A régi szennyvíztisztító helyén új létesítmény épült, amelynek befogadóképessége napi 250 köbméter. A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg. Mintegy 530 millió forint támogatást nyertek el, amelyhez az önkormányzat megközelítőleg 16 százalékos önerőt biztosított.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top