ingyenes webstatisztika

NAV-szakigazgató: nagy érdeklődés övezte a középiskolások pénzügyi versenyét

Nagy érdeklődés övezte, mintegy 1048 csapat vett részt a hetedik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Külhoni Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyen – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóügyi szakfőigazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Csendes Ágnes hozzátette: a versenyen indulók ismeretanyaga az adózási, a befektetési, a lízingelési, a banki és a versenyjogi ismeretekre is ki kell terjedjen, emellett képesnek kell lenniük ezekben a témákban véleményt formálni, illetve előadni nézeteiket.
Hangsúlyozta: a PénzSztár egy komplex verseny, ahol a pénzügyi ismeretek mellett az érveléstechnika is fontos szerepet játszik.

Zámbó Balázs, a PénzSztár korábbi versenyzője, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója azt mondta, nagyon jó döntésnek tartja, hogy középiskolásként részt vett a versenyen, mivel az ott megtanultakat a gyakorlatban is gyakran hasznosíthatja.
A műsorban elhangzott, hogy a versenyt a Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte, második helyen egy békéscsabai csapat, harmadikként pedig egy ceglédi csapat végzett.(MTI)

640x40_feher 640x40_feher
Scroll To Top