ingyenes webstatisztika

Minden idők legnagyobb megszorítására készül a kormány

A költségvetési bizottság szocialista elnöke szerint minden idők legnagyobb megszorítására készül a kormány, amit a nemzetgazdasági miniszter minapi bejelentése tett világossá.

Burány Sándor szerdai sajtótájékoztatóján felidézte Varga Mihálynak egy konferencián elmondott szavait, amelyek szerinte arra utalnak, hogy mintegy 1700 milliárd forintos megszorítást zúdítanak a társadalomra a következő három évben.
A szocialista politikus bírálta, hogy mindezt egy olyan négyéves kormányzás után teszi a kabinet, amelynek eredményeként 4 millióan élnek a létminimum alatt. Kijelentette: pártja tiltakozik minden olyan megszorítás ellen, amely ezt a számot növeli.
Burány Sándor választ vár a kormánytól arra, igaz-e, hogy megadóztatnák a nyugdíjakat, bevezetnék a fizetős egészségügyi szolgáltatásokat és tömeges elbocsátásokra készülnek a közszférában.
Leszögezte: elvárják, hogy lehetőleg szeptember 30-áig, de még az önkormányzati választások előtt tisztázza a kormány, honnan akarja elvonni az 1700 milliárd forintot.
Burány Sándor cáfolta
Rogán Antal (Fidesz) úgy vélte, növekedés idején badarság megszorításokról beszélni – idézte fel Burány Sándor, aki szerint ennek ellentmond az elemzők véleménye, az, hogy a gazdasági növekedés jövőre már lassulni fog.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Napi Gazdaság vállalati finanszírozásról szóló keddi budapesti konferenciáján szólt arról, hogy fokozatosan csökkenteni kell – 45 százalékra – az államháztartás kiadási oldalát, szűkíteni az újraelosztás mértékét, és emellett folyamatosan mérsékelni kell az év végi államadósságot.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top