ingyenes webstatisztika

MNB: ma még felmondhatók az Astra-szerződések

A szerdán lejáró határidőre hívta fel a csődbe jutott román Astra Biztosító magyar ügyfeleinek figyelmét az MNB felügyeleti szóvivője az M1 aktuális csatornán.

Binder István hangsúlyozta, még szerdán felmondhatják az Astra Biztosító ügyfelei kgfb-s szerződésüket és más biztosítóhoz szerződhetnek. Megjegyezte azt is, hogy az érintett ügyfelek harmada, fele már élt ezzel a lehetőséggel.
Azt is hangsúlyozta, hogy a biztosító csődje nyomán elfogadott törvénymódosításnak köszönhetően mostantól fokozottabb védelmet élveznek a Magyarországon működő külföldi biztosítók magyar ügyfelei. Felidézte, a módosítás megteremtette a lehetőségét, hogy a díjfizető ügyfelek a felszámolási folyamat lezárása előtt másik biztosítóhoz szerződjenek át, a károsultak pedig a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) által kezelt kártalanítási számláról kaphatnak kifizetést káruk rendezésére. A kártalanítási számla vezetője számol majd el a külföldi biztosítóval, az ügyfélnek ezzel már nem lesz dolga. Emellett a kártalanítási számláról nemcsak az új károkat, hanem a régi “beragadt” károkat is rendezik – mondta Binder István.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top