ingyenes webstatisztika

Minimális árbevétel és nyereség csökkenéssel zárta a múlt évet a VELUX

Az építőipart is sújtó válság ellenére a VELUX cégcsoportot is tömörítő VKR Holding árbevétele a megelőző évi 2,3 milliárd euróról csak kis mértékben 2,2 milliárd euróra csökkent. A bevétel legnagyobb hányadát a VELUX cégcsoport tevékenysége adta.

A VKR Holding 14 ezer alkalmazottja közül 10 ezer a VELUX Cégcsoport munkatársa. A holding eredménye a kamatok, adók és értékcsökkenés levonása előtt – a 2012. évi 206 millió euró után, 179 millió euró volt tavaly.
A magyar leányvállalat múlt évi gazdasági adatait májusban hozzák nyilvánosságra. A VELUX Magyarország Kft. árbevétele 2012-ben megközelítette a 31 milliárd forintot. A korábbi évhez képest ez mindössze 2,3 százalékos csökkenést jelentett. Az alkalmazottak száma nem csökkent, meghaladta az ezret.
A holding pénteki közlemény kiemeli: a VELUX cégcsoport az újgenerációs tetőtéri ablakok bevezetésétől az eddig is fennálló világpiaci vezető pozíciójának megerősítését, és hosszú távú stabilitását várja.
Az április elejétől a kelet-közép-európai régióban forgalomba kerülő új generációs tetőablakok kifejlesztése, és a gyártás beindítása 130 millió euróba került, de az új termékek nem lesznek drágábbak a korábbiaknál – mondta Chirtian Hedegaard Müller, a Velux cégcsoport regionális termékmenedzsere, a cég ostbirki gyárában a régióból érkezett újságíróknak tartott bemutatón.
A Kelet-Közép-Európában forgalomba kerülő új ablakok a két magyar gyárban – Fertődön és Fertőszentmiklóson – készülnek.
Az új termékek jellemzője, hogy ugyanabban a befoglaló méretben 10 százalékkal több fényt bocsátanak be a lakásba, illetve javultak a hőtechnikai jellemzőik is.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top