ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / Minimálbér-emelést hoz az újév több amerikai szövetségi államban
Legfrissebb hírek Magyarországról angol nyelvű portálokról: NewsPortal.hu

Minimálbér-emelést hoz az újév több amerikai szövetségi államban

Az Egyesült Államok tizennégy szövetségi államában emelkednek január elsejétől a minimálbérek.

Hat év óta nem emelkedtek az Egyesült Államokban a szövetségi munkahelyeken a minimálbérek; eddig óránként hét dollár huszonöt cent volt a minimálbér.
Január elsejétől azonban tizennégy szövetségi államban és több nagyvárosban saját hatáskörben, saját költségvetésből (nem szövetségi pénzből) emelik a minimális órabéreket. A legnagyobb mértékű az emelésnek Kaliforniában és Massachusetts államban: ott kilenc dollárról tíz dollárra emelik a minimálbér, a legalacsonyabb béremelés pedig Arkansas államban várható, ott 7,5-ről nyolc dollárra emelik az órabért.
Dél-Dakorában mindössze egyetlen centtel növelik az összeget, így az nyolc dollár ötvenöt cent lesz.
Az adatokat a Szövetségi Államok Törvényhozásának Országos Konferenciája hozta nyilvánosságra. (Ez a szervezet 1974-ben alakult, mindkét párt képviselőinek részvételével, és érdekképviselettel és kutatással foglalkozik.) Néhány nagyvárosban a szövetségi államoknál is nagyobb arányú emelés várható. Az északnyugati Washington államban lévő Seattle városában például 10,5-ről tizenhárom dollárra emelik a minimális órabért, San Francisco és Los Angeles vezetői pedig júliusra jeleztek nagyobb arányú emelést.
(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×