ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / Mi a siker titka – milyen szemlélettel építsünk fel egy igazán erős céget?

Mi a siker titka – milyen szemlélettel építsünk fel egy igazán erős céget?

Ha valaki igazán szeretné, akkor akár 5 év alatt is egy milliókat hozó saját cég tulajdonosává is válhat – legalábbis ezen a véleményen van az amerikai milliomos vállalkozó Daniel Ally, aki 24 évesen már felért a csúcsra és tanácsaiból nemrégiben új könyvet is megjelentetett.

Ally elmondása szerint az út nem igazán volt könnyű, azonban a szerző azt is elmondja, hogy a számtalan nehézség és megpróbáltatás segítette őt abban, hogy igazán kiemelkedő teljesítményt tudjon nyújtani és céljait megvalósítsa. A cél elérése érdekében azonban a vállalkozóknak szükségük van olyan készségekre és képességekre, amelyek alapvető fontosságúak.

A milliomos vállalkozó-cégvezető és szaktanácsadó meglátása szerint a sikeres vállalkozó egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy kellő önbizalommal tudja irányítani cégét. Az önbizalom emellett igen fontos az emberekkel – más cégvezetőkkel, beszállítókkal, munkatársakkal – való kapcsolattartásban is. Emellett a vállalkozónak arra is számítania kell, hogy egyes esetekben a környezete, illetve akár saját családtagjai is rossz szemmel fogják nézni próbálkozásait, sőt bátorítás helyett akár negatív hozzáállásukat is kinyilvánítják. Ally szerint ebben az esetben igen fontos az, hogy tudni kell megbocsátani, hisz a sikeres vállakozót elért eredményei mindenképpen igazolják és megerősítik. A vállakozás szempontjából továbbá igen fontos az is, hogy a cégvezető a pénzügyi helyzetet minden esetben pontosan átlássa és irányítása alatt tartsa.

A szaktanácsadó szerint az önbizalom azért is igen fontos, mivel egy vállalkozás esetében többször előfordulhatnak előre nem látott helyzetek, sőt a vállakozónak gyakran meg kell küzdenie olyan nehéz időszakokkal is, amikor cégének nincs meg a megfelelő tőkéje. Azonban Ally szerint ekkor is mindig előre kell tekinteni és nem szabad meghátrálni, ezeket a problémákat minnél hamarabb át kell hidalni.

Egy vállalkozás vezetésében az is igen fontos, hogy a cégvezető ráérezzen arra, mikor kell segítséget igénybe vennie. Ebben az esetben az ego-t háttérbe kell szorítani, hisz a szerző elmondása szerint: “sok olyan esetről tudok, amikor a vállalkozást kifejezetten hátráltatta az, hogy a cégvezetőnek olyan félelmei voltak, amelyeken nem tudott átlépni, így vállalkozását is igen nehéz helyzetbe hozta. Aki sikeres szeretne lenni, annak meg kell tanulnia bízni embertársaiban, viselkedésén és önbizalmán pedig állandó jelleggel javítania kell. Itt igen fontos az, hogy a vállalkozó saját hibáit kielemezze és ezekből tanuljon. A kulcs ebben az esetben az, hogy kudarcainkért ne másokat okoljunk, hanem azt nézzük meg, mi hol hibáztunk.”

A cégvezetők-vállakozók sikeréhez továbbá igen nagy mértékben hozzájárul a folyamatos tanulás és az új képességek elsajátítása. Ebben az esetben igen fontos a “think big” – “merj nagyot álmodni” és a “maradj hű önmagadhoz” szemlélet. Emellett az is igen fontos, hogy a vállakozónak fegyelemmel kell bírnia és esetekben kompromisszum nélküli áldozatokat is kell hoznia vállakozása érdekében. Ally szerint: “ezen tanácsokat figyelmbe véve igen közel kerülhetünk ahhoz, hogy pár éven belül egy sikeres, jólmenő cég tulajdonosának mondjuk magunkat.”

Forrás: http://hu.sofortgmbh.eu/magazin

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×