ingyenes webstatisztika
Home / Külföld / Amerika / Mélyrepülésben az argentin gazdaság az elnöki előválasztás eredményei miatt

Mélyrepülésben az argentin gazdaság az elnöki előválasztás eredményei miatt

Mélyrepülésbe került az argentin gazdaság, mivel az elnöki előválasztás eredményei szerint kevés esély van a liberális gazdaságpolitikát követő köztársasági elnök újraválasztására októberben – mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet Dél-Amerika-szakértője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Nagy Sándor Gyula hozzátette: az előválasztást a “kirchneristák” nyerték, akik a protekcionista gazdasági stratégiát követő volt köztársasági elnök, Néstor Kirchner és felesége, Cristina Fernández de Kirchner politikáját támogatják.
A Kirchner család 2003 és 2015 között vezette Argentínát, ezalatt olyan kötvényügyleteket vittek végbe, amellyel csődbe ment az ország. Nemcsak túlköltekeztek, hanem az ország több hitelének fizetését is felfüggesztették. A most az alelnöki pozícióért induló Cristina Fernández de Kirchner költekezései miatt Argentína valutatartalékai 500 milliárdról 15 milliárd dollárra csökkentek 2015-re – ismertette.

     
Hangsúlyozta: az előválasztásnak nem volt közjogi tétje, viszont a magas részvétel és egyéb okok miatt sokkal megbízhatóbbak az eredményei, mint egy közvélemény-kutatásnak.
Amint kilátásba került, hogy a kirchnerista vezetés újból pozícióba kerül az ország legfőbb részvényei 50 százalékkal visszaestek és az argentin peso 25 százalékkal gyengült a dollárhoz képest – mondta Nagy Sándor Gyula.(MTI)

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top