ingyenes webstatisztika

Megkezdi a Servier a kiszorítást az Egisben

Az Egis anyavállalata, a francia Servier megindítja a kiszorítási eljárást, miután a november 12-én lezárult nyilvános vételi ajánlattal 90 százalék fölé nőtt a befolyása a magyar gyógyszeripari vállalatban.

A Servier a még tulajdonába nem került részvényekért a vételi ajánlattal megegyező, 28 000 forintos ellenértéket fizet. Pénteken kora délután a részvény mintegy 27 800 forintot ért a budapesti tőzsdén.
A kistulajdonosok november 18-tól 29-ig kötelesek részvényeiket áttranszferálni a lebonyolító KBC Securities KELER-nél vezetett számlájára. A vételárat december 6-ig fizetik ki.
Az át nem utalt részvényeket az Egis érvénytelenné nyilvánítja és helyettük újat bocsát ki, amelyeket átad a főtulajdonosnak. Az érvénytelenített részvények ellenértéke megilleti a volt tulajdonosokat, megfizetéséről külön közleményt fog közzétenni a társaság.
A társaság arra is felhívja a figyelmet, hogy a Budapesti Értéktőzsde szabályzata értelmében a vételi jog gyakorlása az Egis részvényeinek automatikus tőzsdei kivezetését eredményezi.
Az Egis részvényeire szeptember 24-én tett vételi ajánlatot a Servier csoport 100 százalékos leányvállalata, az Arts et Techniques du Progrés (ATP). Az ajánlatot megelőzően a csoport 50,91 százalékos többségi tulajdonrésszel rendelkezett az Egisben, ami az ajánlattal 96,43 százalékra nőtt.
Az Egis részvényeit 1994. július 25-én vezették be a Budapesti Értéktőzsdére, a társaság papírjai a prémium kategóriában szerepelnek. Piaci tőkeértéke alapján az Egis a BÉT ötödik legnagyobb társasága.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top