ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / Megjelent az MNB tudományos folyóiratának a Hitelintézeti Szemle márciusi száma

Megjelent az MNB tudományos folyóiratának a Hitelintézeti Szemle márciusi száma

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tudományos folyóiratának márciusi száma hat tanulmányt tartalmaz, melyek időszerű pénzügyi kérdésekkel foglalkoznak, így például a szuverén hitelminősítés módszertanával, illetve a piaci kockázat számszerűsítésének változásával.

A Hitelintézeti Szemle márciusi számában Bugár Gyöngyi és Ratting Anita tanulmánya áttekinti a 2007-es válság hatására a Bázel III szabályozásban tervezett változtatásokat a kereskedési könyvben szereplő pozíciók kockázatának mérésében.
Csiszárik-Kocsir Ágnes dolgozata A nemzetközi és az európai projektfinanszírozási piac átalakulása a válság hatására címet viseli. A munka a projektfinanszírozás helyzetét mutatja be 2005 és 2014 között a vezető szervezők által mozgósított hitelösszegek, valamint a kötvénykibocsátásban közreműködő szervezetek által jegyzett projektkötvény összegek alapján, különös tekintettel Európára.
Kucséber László Zoltán tanulmányában A hazai felvásárlás előtt és után: fókuszban a forgótőke-menedzselés címmel a szerző azt kutatja, hogyan befolyásolták a felvásárlások a forgótőke-gazdálkodás hatékonyságát, összekapcsolódtak-e a dinamikus tendenciák a forgótőke-gazdálkodás hatékonyságának a javulásával.
Ligeti Imre és Szőrfi Zsolt dolgozata a szuverén hitelminősítés módszertani kérdéseit feszegeti és azt járja körül, hogy rekonstruálhatók-e a szuverén hitelminősítői lépések.
Varga Bence tanulmányában a Pénzintézeti Központ 1916. évi megalakulásának centenáriuma alkalmából a Pénzintézeti Központ, mint az első, integrált felügyeleti “csúcsszerv” létrejötte történeti hátterének és kialakulása útjának bemutatására tesz kísérletet a XIX. század második felétől kezdődően.
A márciusi szám utolsó tanulmányában a Volatilitási tőkepuffert mint a szolvencia II-es tőkekövetelmények megsértésének kivédésére szolgáló eszközt mutatja be a szerző. Zubor Zoltán rámutat, hogy a szolvencia II-es szabályozás úgy ír elő folyamatos tőkemegfelelést, hogy a biztosítók csak évente határozzák meg megbízható módon a tőkemegfelelésüket.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×