ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / Még mindig izgalmas a kötvénypiac

Még mindig izgalmas a kötvénypiac

Továbbra is érdemes rajta tartani a szemünket a hazai kötvénypiacon, hiszen hamarosan kamatcsökkentésbe kezdhet az MNB. Az újabb ciklus még lejjebb nyomhatja a kötvényhozamokat, így a hazai állampapírok vonzó befektetési lehetőséget kínálnak – nyilatkozta Kovács Mátyás, a K&H Alapkezelő szenior portfólió-menedzsere.

 

Mivel az MNB már megszellőztette, hogy kész lazítani a monetáris politikáján, így nem lesz meglepetés, ha a jegybank újabb kamatcsökkentési ciklusba kezd. „Verseny indult az elemzőházak körében arról, hogy ki tud alacsonyabb várakozást mondani a hazai alapkamatra vonatkozóan. Habár már a 0,7% is felmerült, úgy látjuk, hogy az újabb kamatcsökkentési ciklusban az 1% lehet a tényleges határ az MNB számára” – mondta el Kovács Mátyás, a K&H Alapkezelő szenior portfólió-menedzsere.

 

„A februárban 0,3%-ra zsugorodó, év közepéig pedig akár újból negatívba forduló infláció és az EKB újabb, piacokat támogató lépései mellett megnyílt a lehetőség a jegybank számára az alapkamat további csökkentésére. A mostani kamatdöntés alkalmával azonban még nem számítunk erre. Sokkal inkább a jegybank nyilatkozata lehet érdekes, arra vonatkozóan, hogy mikor kezdődhet meg a ciklus, illetve milyen folyamatoktól teszik függővé a tényleges lépést” – tájékoztatott Kovács Mátyás.

 

„Az újabb kamatcsökkentési ciklus ismét támogatást adhat a hazai kötvénypiacnak, így a hozamok újból csökkenhetnek, ami vonzóvá teszi a kötvénybefektetéseket. A forint azonban veszíthet előnyéből az euróhoz képest, így az euróval szemben maradhat a 310 fölötti sávban, akár az év teljes hátralevő részében” – mondta el a szakember

 

további aktuális tőkepiaci hírek és befektetési tippek: http://trendmonitor.hu/

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×