ingyenes webstatisztika
Home / _Címlap / Még mindig biztos és jó befektetésnek tűnik informatikusnak tanulni

Még mindig biztos és jó befektetésnek tűnik informatikusnak tanulni

Még mindig nagy a hiány Magyarországon az informatikusokból, így a piac felszívóképessége sokáig megmaradhat. A több éves főiskolai és egyetemi képzés mellett megjelentek már akár a pár hónap alatt elvégezhető coding schoolok is, mellyel szintén eredményesen lehet elhelyezkedni.

Budapesten erősen centralizálódnak az IT fejlesztéshez köthető szakmák, így egyre többfajta képzés közül választhatunk. Jelenleg feltörekvőben vannak a coding school-ok, amelyek a 3-4 hónapos képzésektől elkezdve másfél évesekig sok féle opciót kínálnak. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a felsőoktatás nem képes ellátni a piac igényeit, illetve naprakészebb tudást képes biztosítani a diákoknak egy-egy coding school.

A keresetekben igen nagy a szórás: kezdő fizetések bruttó 300-350 ezer forint között vannak, seniorként viszont már könnyen 1 millió forint fölé csúszhat a havi bevételünk, ami ebben a szektorban nem is nehezen elérhető, hiszen akár 4-5 év alatt seniorokká válhatunk.

     
A coding school-ok népszerűségét talán az is magyarázhatja, hogy gyorsan elvégezhető, és munkahely garanciát vállalnak, ahol további betanulási időszak következik, de ezt már munkahelyi körülmények között tehetjük meg, ez mindenképpen vonzó lehet.


Forrás: GazdaságTV.hu

640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×