ingyenes webstatisztika

Márciusban nagyot csökkent a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban

A vártnál nagyobb mértékben csökkent a kiskereskedelmi forgalom márciusban az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau szerdai jelentése alapján.

Márciusban a várt 8,0 százalékos csökkenés helyett az előző havihoz képest szezonális és naptári kiigazítással 8,7 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban.
Az előző hónapban, februárban 0,4 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom januárhoz képest. A februári adatot 0,5 százalékos csökkenésről módosította 0,4 százalékos csökkenésre a Census Bureau.
Legnagyobb mértékben a gépjárművek, a bútorok és az elektronikai cikkek értékesítése csökkent márciusban. A gépjárművek értékesítése 25,6 százalékkal, a bútorok értékesítése 26,8 százalékkal, az elektronikai cikkeké 15,1 százalékkal esett vissza az előző havihoz képest.

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva márciusban 6,17 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban a februári 4,62 százalékos éves növekedés után. A január-márciusi periódusban 1,1 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest.

https://www.census.gov/retail/marts/www/marts_current.pdf

 
(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top